Opnieuw onrust over De Sionsberg

Vrijdag 08-08-2014
DOKKUM - De mededeling dat het aantal patiënten van De Sionsberg terugloopt, zorgt opnieuw voor de vrees dat het ziekenhuis in Dokkum zal sluiten. In de sociale media gaan inmiddels geruchten dat het ziekenhuis definitief dicht gaat. Zorggroep Pasana , waar het hospitaal onderdeel van uitmaakt, laat in een reactie op deze berichten weten dat de teruggang aan de hoeveelheid patiënten consequenties heeft voor de exploitatie van het ziekenhuis.

De zorginstelling zegt druk doende te zijn met het zoeken naar oplossingen. Op 1 januari 2015 verwacht het bestuur meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst. Daarbij zal ook de aansluiting bij Nij Smellinghe in Drachten ter sprake komen, de beide ziekenhuizen praten al langer over een fusie. Na roerige tijden kondigde De Sionsberg begin 2014 een nieuwe start aan als basisziekenhuis en daarmee leek de kou  uit de lucht.

De actiegroep Red De Sionsberg had zoveel vertrouwen in de reorganisatie dat het zichzelf ophief. Toen echter in mei bekend werd dat de onderhandelingen over de fusie met Nij Smellinghe stroef verliepen en de afdeling klinische kindergeneeskunde mogelijk zou sluiten, blies de actiegroep zichzelf weer tot leven.

Dit weekend bij RTV NOF in de uitzendingen van de Weekend Nieuwsshow aandacht voor de huidige situatie rondom De Sionsberg

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie