Opnieuw onrust over De Sionsberg · Foto('s): 

Opnieuw onrust over De Sionsberg

vrijdag 08 augustus 2014

De mededeling dat het aantal patiënten van De Sionsberg terugloopt, zorgt opnieuw voor de vrees dat het ziekenhuis in Dokkum zal sluiten. In de sociale media gaan inmiddels geruchten dat het ziekenhuis definitief dicht gaat. Zorggroep Pasana , waar het hospitaal onderdeel van uitmaakt, laat in een reactie op deze berichten weten dat de teruggang aan de hoeveelheid patiënten consequenties heeft voor de exploitatie van het ziekenhuis.

De zorginstelling zegt druk doende te zijn met het zoeken naar oplossingen. Op 1 januari 2015 verwacht het bestuur meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst. Daarbij zal ook de aansluiting bij Nij Smellinghe in Drachten ter sprake komen, de beide ziekenhuizen praten al langer over een fusie. Na roerige tijden kondigde De Sionsberg begin 2014 een nieuwe start aan als basisziekenhuis en daarmee leek de kou  uit de lucht.

De actiegroep Red De Sionsberg had zoveel vertrouwen in de reorganisatie dat het zichzelf ophief. Toen echter in mei bekend werd dat de onderhandelingen over de fusie met Nij Smellinghe stroef verliepen en de afdeling klinische kindergeneeskunde mogelijk zou sluiten, blies de actiegroep zichzelf weer tot leven.

Dit weekend bij RTV NOF in de uitzendingen van de Weekend Nieuwsshow aandacht voor de huidige situatie rondom De Sionsberg

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?