Oproep Visit Friesland resulteert in expositie met ruim duizend Friese horizonnen · Foto('s):  Lucas Kemper
   Lucas Kemper

Oproep Visit Friesland resulteert in expositie met ruim duizend Friese horizonnen

woensdag 13 oktober 2021

TYTSJERK – Ruim 1.000 ingezonden horizonnen van het Friese landschap staan centraal in de expositie Hulde aan de Horizon. Samen vormen ze één horizon. De tentoonstelling in Park Vijversburg werd vandaag officieel geopend door gedeputeerde Recreatie en Toerisme Avine Fokkens-Kelder in aanwezigheid van Bouke Kors, brandmanager Visit Friesland en Milfred Hart, regiodirecteur Arriva Noord. De digitale horizon huldeaandehorizon.nl als buitenexpositie is voor publiek te zien vanaf 14 oktober t/m 21 december 2021.

Hulde aan de Horizon
Visit Friesland startte Hulde aan de Horizon in juli dit jaar met de oproep een ode te brengen aan het Friese landschap door de Friese horizon vast te leggen en in te zenden. Een staande ovatie aan onze natuur na een lange periode waarin we ons voornamelijk konden opladen aan de buitenlucht. Totaal zijn er inmiddels ruim 1.500 foto’s ingezonden. Inzenden kan nog steeds via huldeaandehorizon.nl.

Doel van het initiatief is het Friese landschap in de schijnwerpers te zetten tijdens Ode aan het Landschap, het landelijke themajaar van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. Daarnaast wil Visit Friesland met dit initiatief het toeristische naseizoen stimuleren. Zo krijgen de
inzenders van de foto’s die een plek hebben gekregen in de expositie, tijdens de herfstvakantie drie dagen lang gratis toegang tot de expositie. “Spreiding van toerisme – zowel in plaats als in tijd – is een van onze speerpunten. Deze expositie draagt daar zeker aan bij. Het laat zien hoe mooi Fryslân is. Van noord tot zuid en van oost naar west. De Friese horizon is een echt Unique Selling Point. Je raakt er nooit op uitgekeken”, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder. Meer informatie over de expositie is te vinden op friesland.nl/hulde.

Arriva, partner in dit project, laat haar reizigers kennismaken met de Friese horizon door ze van- en naar de meest bijzondere bestemmingen te brengen. Via de bussen, treinen en online kanalen vertellen ze over deze verschillende, prachtige Friese bestemmingen.

Park Vijversburg
Natuur en cultuur zijn nauw verweven in Park Vijversburg. Naast Hulde aan de Horizon is de tentoonstelling Transparanten H van Herman van Veen te zien. Het park kent een rijke geschiedenis. Het historische deel van het park is voor het grootste deel aangelegd in de 19e eeuw. De afgelopen
decennia is het park flink uitgebreid met onder meer een kunstzinnig landschap en een weilandpark.

Oproep Visit Friesland resulteert in expositie met ruim duizend Friese horizonnen · Foto('s):  Lucas Kemper
Oproep Visit Friesland resulteert in expositie met ruim duizend Friese horizonnen · Foto('s):  Lucas Kemper
   Lucas Kemper

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?