Opstalovereenkomst voor het zonnedak getekend · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Opstalovereenkomst voor het zonnedak getekend

donderdag 18 oktober 2018

Woensdagochtend werd bij notaris P.C. Kluitenberg in Kollum de opstalovereenkomst voor het zonnedak getekend tussen de Enerzy Koöperaasje Westergeast (EKW) en de fam. Hania van de Activiteitenboerderij en camping De Hammerslag in Westergeest. Hiermee werd het eerste collectieve zonnepanelenproject van EKW officieel bekrachtigd. Tegelijk is dit het eerste project in de gemeente Kollumerland.

Op de ligboxenstal zijn eind juli 200 zonnepanelen geplaatst en op een klein aantal na zijn alle zonneparticipaties verkocht. Hiermee mag het project met recht een succes genoemd worden. In de korte periode dat de panelen nu in werking zijn is er al meer dan een derde van een te verwachten jaaropbrengst aan stroom geleverd. Dit project valt onder de zogenoemde postcoderoosregeling.

Deelnemers kunnen al voor een laag bedrag zonneparticipaties kopen en daarmee bijdragen aan een betere toekomst, terwijl het intussen voor de deelnemers ook nog eens over de tijdsduur van 15 jaar een uitstekend rendement oplevert. Om dit project te realiseren is nauw samengewerkt met Noardlike Fryske Wâlden, Energiewerkplaats Fryslân, ECoop en het project is ondersteund door de provinsje Fryslân.

De doelstelling van EKW is de o.a. leefomgeving te verduurzamen door middel van o.a. het leveren / wederverkopen van lokaal opgewekte groene energie. Dit gaat via het eigen energiebedrijf opgericht door de drie overkoepelende organisaties van de lokale energiecoöperaties in de drie noordelijke provincies. Het energiebedrijf VanOns (voorheen Noordelijk Lokaal Duurzaam) zorgt voor een wederverkopersvergoeding voor de lokale energiecoöperaties als EKW, ter ondersteuning van lokale duurzaamheidsprojecten. Dit zonnedak is voor EKW hier het eerste voorbeeld van. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar info.enerzjy@gmail.com.

Namen op de foto’s zijn van links naar rechts: Jan Hania (De Hammerslag), Wierd Kooistra en Hein Adema (EKW) en Notaris P.C. Kluitenberg.

Opstalovereenkomst voor het zonnedak getekend · Foto('s): Sake Beerstra
Opstalovereenkomst voor het zonnedak getekend · Foto('s): Sake Beerstra
Opstalovereenkomst voor het zonnedak getekend · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 23:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 23:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?