Oud Geleerd Jong Gedaan in Brugchelencamp

Dinsdag 18-06-2019
DE WESTEREEN - Dinsdagochtend mochten zo’n vijftien dames op leeftijd terug de schoolbanken in. In hun verzorgingstehuis Brugchelencamp, in De Westereen, verzorgde student-docent Tessa Hoekstra (19) namelijk een college over de Gouden Eeuw. Met wat breinvoer in de vorm van een kopje koffie en een plakje cake werden historische gebeurtenissen aangekaart en bediscussieerd. Tessa vergde haar studenten op hun kennis met vragen als ‘herkenne jo dizze man?’, waarbij ze een foto van Michiel de Ruyter toonde. Direct kwam er dan response vanuit het publiek, want vaak riepen de beelden herinneringen op. De les van deze dag was de eerste van nog drie volgende. Samen vormen zij de collegereeks ‘Welkom in de Gouden Eeuw!’.

De ochtend in Brugchelencamp is goed bevallen. Na afloop van het college bleef een groot deel van de studenten nog even zitten om te bespreken welke kennis ze hadden opgedaan. Bovendien werden er complimenten uitgedeeld aan de student-docent in kwestie. Bijvoorbeeld: ‘Ik fûn froecher noait wat oan skiednis, mar dit fûn ik moai!’

Tessa Hoekstra heeft zich aangemeld als student-docent bij de stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. De stichting verzorgt voor zo’n 4200 senioren, in met name de Randstad, collegereeksen gegeven door student-docenten. Sinds kort is deze stichting ook werkzaam in de Noordelijke provincies en probeert daarmee op structurele basis voor alle senioren in Friesland en Groningen het volgen van colleges mogelijk te maken. Wilt u graag een college bijwonen of heeft u een geschikte locatie? Stuur dan een mail naar info@ogjg.nl.

terug naar overzicht
Oud Geleerd Jong Gedaan in Brugchelencamp
© Foto's: Oud Geleerd Jong Gedaan


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie