Oud-metaal-actie brassband Blaast de Bazuin · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Oud-metaal-actie brassband Blaast de Bazuin

dinsdag 21 januari 2020

‘Uw oude metaal is voor ons goud waard!’ Zo luidt het motto van de oud-metaal-actie die brassband Blaast de Bazuin zaterdag 1 februari organiseert. Blaast de Bazuin is een band die leeft. Dat is onder meer te merken aan de jeugdopleiding van de band. Daardoor zijn geregeld nieuwe cornetten nodig. Dat is belangrijk, want de jeugd heeft de toekomst, zo concludeert de band. ,,De nieuwe aanwas aan jonge muzikanten is voor ons veel waard. Daar steken we graag de handen voor uit de mouwen’’, vertelt Anne Spoelstra van de jeugdcommissie van Blaast de Bazuin.

Vanaf 9.00 uur komen de leden van Blaast de Bazuin op 1 februari door de straten van Surhuisterveen. Mensen die oud metaal hebben, kunnen dat aan de straat klaarleggen. Belangrijk is wel dat het goed zichtbaar is voor de ‘ophalers’. Wanneer iemand grote attributen heeft, dan is het handig om dat vooraf even te melden bij Reinder Hamersma van Blaast de Bazuin. Hij zorgt dan dat de blazers zich ‘er mee redden’. Hamersma is te bereiken via telefoonnummer 0512-361437. Vraag is om zoveel mogelijk vóór zaterdag 1 februari de grote partijen oud metaal aan te melden, zodat er ophaalroutes gemaakt kunnen worden.

De brassband is met alle soorten oud metaal blij. Het gaat dan om voorwerpen die voor het grootste deel bestaan uit ijzer, lood, koper, aluminium of zink. Klein chemisch afval zoals accu’s, batterijen, verfblikken en dergelijke kunnen niet ingeleverd worden. Vrieskisten, koelkasten en autovelgen met banden kunnen de muzikanten helaas ook niet meenemen.

Blaast de Bazuin kijkt uit naar de jaarlijkse oud-metaal-dag. ,,Het is altijd een mooie teambuildings-activiteit’’, vertelt Henk Wijnsma van de brassband. ,,Bovendien zijn de mensen in Surhuisterveen altijd blij dat ze hun schuur weer wat opgeschoond hebben én levert het een mooie bijdrage voor de clubkas op. Wat wil je nog meer? Wij hebben er zin in.’’

Fotobijschrift
Een impressie van de vorige edities van de oud-metaal-actie van Blaast de Bazuin.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?