VIDEO: Overlijden Peter R. de Vries grote klap voor Bauke Vaatstra · Foto('s): Ben de Jager
  Ben de Jager

VIDEO: Overlijden Peter R. de Vries grote klap voor Bauke Vaatstra

donderdag 15 juli 2021

DE WESTEREEN – Het overlijden van misdaadverslaggever Peter R. de Vries is een grote klap voor Bauke Vaatstra. De Vries was nauw betrokken bij de moordzaak rondom zijn dochter Marianne Vaatstra.

De misdaadverslaggever werd vorige week dinsdag neergeschoten in Amsterdam. Hij streed daarna voor zijn leven in het ziekenhuis, maar overleed toch aan zijn verwondingen. Bauke Vaatstra, de vader van de in 1999 om het leven gebrachte Marianne, is zeer aangedaan door het nieuws.

DNA-onderzoek

In 2000 probeerde Peter R. de Vries een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek op te starten. Dat kwam er pas in 2012, toen de DNA-wetgeving werd aangepast. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de arrestatie van boer Jasper S. uit Oudwoude, waarmee de zaak na lange tijd werd opgelost.

Bauke Vaatstra reageert op het overlijden van Peter R. de Vries:

Vaatstra noemt De Vries een ‘geweldenaar yn syn dwaan en litten’. “En foaral wat er foar in oar betsjut hat. Geweldich. Sjoch mar nei de saak-Nicky Verstappen, yn ús saak en yn folle mear, de Puttense moardsaak. Ja, in ‘geweldenaar’.

Verklaring

De familie van De Vries gaf de volgende verklaring: “Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.

De familie, partner en naasten willen zijn overlijden in alle rust verwerken en wij vragen iedereen met klem om dat te respecteren. Verdere informatie over hoe het afscheid van Peter zal verlopen en wat daarbij de wensen van de familie en zijn partner zijn, volgt wanneer hierover is besloten.”

VIDEO: Overlijden Peter R. de Vries grote klap voor Bauke Vaatstra · Foto('s): Ben de Jager
  Ben de Jager

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?