Paalzitten in Kollum komt terug · Foto('s): Jan Beets
  Jan Beets

Paalzitten in Kollum komt terug

maandag 01 juli 2019

Na zeven jaar is het “Paalzitten” weer terug in het centrum van Kollum. Paalzitten Kollum wordt georganiseerd in de laatste week van de bouwvak van 15 tot 17 augustus 2019 met een boordevol programma. Het evenement zal wederom plaats vinden op de Wallen met een groot podium over het water en natuurlijk zes palen in het water! Getracht wordt om zestig uren op de paal te blijven zitten. Ook is er weer een zogenaamde “meezitpaal”.

De start is donderdagmorgen 15 augustus om 10.00 uur en zullen de paalzitters aan hun prestatie beginnen. Donderdagmiddag zijn er diverse kinderspelen op de Voorstraat en is er een kinderdisco. Op de avond is er een spelavond voor volwassenen. Vrijdag 16 augustus is er een braderie en een rommelmarkt en komt Teake van der Meer de paalzitters en het publiek vermaken met zijn geweldige typetjes. De avond wordt afgesloten met feestband “Gang is alles” op het grote podium. Zaterdag 16 augustus is de finaledag met op de Voorstraat een oldtimershow, badeendenrace en volop live muziek en diskjockeys!. Om exact 22.00 is de finale en mogen de deelnemers eindelijk van de paal en zal aansluitend de huldiging plaats vinden.

Wil jij graag een keer mee doen met paalzitten? Opgave kan via info@kollumerkat.nl. Er zijn zes enkele palen beschikbaar. De zitters krijgen iedere twee uur de mogelijkheid om tien minuten (of korter) van de paal te gaan. Zij kunnen hiermee bonusminuten verdienen en zo de langste zittijd creëren. De organisatie stelt echter wel een aantal pauzes verplicht. Bij overmatige opgave kan worden geloot. Over deze loting word door de organisatie niet gecorrespondeerd. Geef je snel op! En maak het mooiste feest van Friesland van heel erg dichtbij mee! Meer info op www.beleefkollum.nl

Paalzitten in Kollum komt terug · Foto('s): Jan Beets
  Jan Beets

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio