Paardenliefhebber? · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Paardenliefhebber?

vrijdag 01 juli 2022

SUMAR/GARYP – Dan kunt u van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 juli 2022 uw hart weer ophalen tijdens de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide bij Sumar en Garyp. Het evenement wordt in samenwerking met fokvereniging ‘Ta it Bihâld’ georganiseerd. Al 22 jaar een groots Fries paardensportevent in Fryslân, waar iedere paardenliefhebber elk jaar weer naar uitkijkt. In 2019 bezochten maar liefst 4.000 mensen de Hynstedagen. Dit jaar biedt de Hynstedagen weer een afwisselend en prachtig programma met keuringen, tuigrubrieken, kampioenschappen, avondconcours, kraampjes en geweldige shows.

Programma

Meer dan 500 paarden strijden om ruim 10.000,- euro aan prijzengeld! Op donderdag 21 juli om 13.00 uur starten we met dressuur. Vrijdag 22 juli bestaat uit een gevarieerd programma dat om 9.00 uur begint met het keuren van Friese paarden en veulens daarna dressuur mennen. Na het ochtendprogramma starten we traditiegetrouw met de ponykeuringen vervolgens het avondconcours met tuigrubrieken, schoonste geheel en kampioenschappen Hackney’s en Taveno tuigpaarden. De slotdag start zaterdag 23 juli om 8.00 uur. Deze dag staat geheel in het teken van de Friese tuigpaarden met diverse Nederlandse kampioenschappen, prachtige shows en een optreden van Mulder Paardentractie. Op deze Fokdag van het Fries ras worden de kampioenschappen in tal van variaties gehouden. Kijk voor het volledige programma op de website www.hynstedagen.nl. De organisatie van het dressuur en de keuringen Fries ras is in handen van ‘Ta it Bihâld’ uit Burgum.

Gratis naar de Hynstedagen!

We heten u van harte welkom om dit unieke Friese outdoor paardensportevent bij te wonen. De Hynstedagen zijn te bewonderen op de concoursterreinen op de Sumarreheide bij Sumar en Garijp. U vindt dit terrein met ruime parkeerplaatsen door de borden Hynstedagen te volgen. Voor het publiek een event om naar uit te kijken met alle dagen gratis toegang en parkeren. Voor de sponsoren de mogelijkheid om vrijdag of zaterdag op een ontspannen wijze de (zakelijke) contacten te onderhouden.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio