Palestra verrast leden met bloemen · Foto('s): 

Palestra verrast leden met bloemen

zaterdag 25 april 2020

Het liefst had Palestra wellness & fitness centrum haar deuren allang aankomende week weer geopend. Er lag een compleet plan klaar waarmee haar leden op verantwoorde wijze weer konden komen sporten. Met voldoende afstand, de nodige hygiëne maatregelen en zonder gebruik te maken van de kleedkamers. Helaas besloot het kabinet anders.

“Natuurlijk hebben we begrip voor de keuzes die er worden gemaakt, maar het blijft krom dat er wel 3500 mensen op een dag naar een supermarkt mogen, 2100 naar de bouwmarkt en 1300 naar een tuincentrum en dat wij onze leden niet in een gecontroleerde en veilige omgeving mogen laten sporten” aldus eigenaar Jur Roemers. “Wij willen dat onze leden aan hun gezondheid en welzijn kunnen werken, helaas moeten we daar nog even op wachten.”

De leden hebben hier gelukkig begrip voor. Jur Roemers: “Ik ben zo dankbaar dat onze leden zo trouw en loyaal zijn. Het is voor veel ondernemers en bedrijven een zware tijd. Je wilt je klanten zo goed mogelijk helpen, maar het mag simpelweg niet. Ondertussen lopen de vaste lasten wel door. We hebben veel lieve berichten ontvangen van onze leden waarin ze aangeven hun contributie door te willen betalen in deze periode, zodat ze na deze crisis ook weer bij ons kunnen komen. Deze loyaliteit is echt hartverwarmend en zal ik nooit vergeten. Het is een rare tijd, maar er ontstaat ook verbinding en dat is prachtig.”

En dus vond Roemers het tijd om de sporters van zijn clubs te bedanken. Vandaag werd er op maar liefst ruim tweeduizend (!) adressen door heel Noord Oost Friesland een bos tulpen, met een sportief Palestra-ganzenbord en een lieve brief bezorgd. Roemers: “We hebben verschillende vestigingen, dus het was een hele klus. Morgen zullen er ook nog enkele routes worden gereden en dan is het gelukt om vrijwel iedereen te bereiken”.

De reacties van de leden waren overweldigend. Manager Bart Roemers: “Mensen reageerden enthousiast, dankbaar en ook ontroerd. Ze missen het sporten, de club, hun sportmaatjes en de gezelligheid na afloop van de training, maar natuurlijk begrijpt iedereen ook dat dit nu nodig is. Voorlopig redden onze leden zich met de verschillende alternatieven die hen dagelijks worden aangeboden. Palestra verzorgt dagelijks twee trainingen via een livestream via Facebook, leden kunnen sportschema’s maken met sportvid en tot slot wordt er dagelijks een work-out uitzonden op Omrop Fryslan. Roemers hoop is gevestigd op 20 mei, tot die tijd redden ze het. Samen.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Palestra verrast leden met bloemen · Foto('s): 
Palestra verrast leden met bloemen · Foto('s): 
Palestra verrast leden met bloemen · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio