Partij voor de Dieren en GrienLinks willen dat afval containerramp gescheiden wordt · Foto('s): 

Partij voor de Dieren en GrienLinks willen dat afval containerramp gescheiden wordt

woensdag 16 januari 2019

De Statenfracties van de Partij voor de Dieren en GrienLinks vragen Gedeputeerde Staten zo snel mogelijk te zorgen voor scheiding en zoveel mogelijk recycling van het aangespoelde afval. Momenteel wordt het afval verbrand door de REC in Harlingen. De partijen vragen het college of de afvalverbrander wel geschikt is om het piepschuim uit het containerafval te verbranden.

Statenlid Rinie van der Zanden van de Partij voor de Dieren: “De hoeveelheid afval is enorm. Het is een ecologische ramp. Het afval dan ook nog eens ongescheiden te verbranden in plaats van eerst goed scheiden en zoveel mogelijk te recyclen is wat mij betreft een tweede ramp.

Jan Atze Nicolai van GrienLinks maakt zich daarnaast ook zorgen om gevaarlijke stoffen die vrij kunnen komen bij de verbranding van het afval: “Tussen het afval zit ook piepschuim. Dat moet verbrand worden bij een temperatuur van tenminste 1000º Celsius. De REC haalt deze temperatuur niet en dus kunnen er gevaarlijke stoffen ontstaan bij onvolledige verbranding”.

Partij voor de Dieren en GrienLinks willen dat afval containerramp gescheiden wordt · Foto('s): 
  

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?