Persbureau Ameland schaalt af · Foto('s): 

Persbureau Ameland schaalt af

vrijdag 24 juni 2022

HOLLUM – Persbureau Ameland schaalt af. Dat maakt de eigenaar van het persbureau vandaag bekend. De website blijft actief, er blijft gepubliceerd worden en toch verandert er iets, laat Jeanet de Jong van PA weten.

Jeanet de Jong: “Ja, PA schaalt af. Persbureau Ameland is nu 18 jaar actief, heeft sinds 2004 het nieuws achterna gejaagd, verslag gedaan van politiek en cultureel Ameland, publiceerde nieuws van bedrijven en interviewde menig getalenteerde Amelander en eilanders met een mooi verhaal. Ik ben inmiddels 66 jaar en ontvang over een paar maanden mijn AOW en dat betekent een financiële basis waardoor het tijdrovendste deel van het publiceren, het jagen op nieuwswaardige actualiteiten, niet meer koste wat kost hoeft. Ik heb het al die jaren met groot plezier gedaan, al zaten er ook wel eens minne elementen aan het werk. Altijd ‘aan’ staan, ook in het weekend paraat moeten zijn, vijandigheid; het zijn de minder plezierige kanten waar ik nooit voor ben weggelopen en die gelukkig al die jaren werden overvleugeld door de positieve kanten: het plezier van het doen, lezers die laten weten je werk te waarderen, lezers die blij zijn dat je bovenop de actualiteit zit.

Het is nu tijd voor pensioen. Niet een tijd van niets doen, dat zult u op deze website wel ontwaren. Ik blijf publiceren, columns schrijven en de website met meer over Ameland vullen, maar ik zal niet meer op eigen initiatief achter feiten en gebeurtenissen aanjagen. Dat zal in ieder geval niet meer vanzelfsprekend zijn. Of ik de politiek blijf volgen valt nog te bezien; afgelopen weken kon ik niet anders dan een pauze inlassen. Bedrijven, verenigingen en evenementen organisaties kunnen nog altijd op publicatie van hun nieuws rekenen, al zal dat iets meer communicatie van de organisaties zelf vragen. Zij kunnen hun kopij opsturen, zodat ik het geredigeerd op de site van PA kan plaatsen.

Het archief van Persbureau Ameland blijft bestaan en dat archief zal aangroeien zolang ik plezier haal uit schrijven. Het Ameland Boeken blog is een nieuwe liefhebberij en daar gaan we fijn mee verder. Het Verhalenpad van Hidde Kat en de Bunkerexcursies lopen lekker, net als het hier en daar vertellen van verhalen over Ameland. Daarnaast staan er weer nieuwe uitgaven stapel. Genoeg te doen, maar het nieuwsjagen wordt wat minder.”

Auteur: Redactie RTVNOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio