Pijn, verdriet en onmacht nabestaanden Tjeerd blijft · Foto('s): Ben de Jager
  Ben de Jager

Pijn, verdriet en onmacht nabestaanden Tjeerd blijft

donderdag 11 juli 2019

De familie van Tjeerd van Seggeren uit Kollumerzwaag heeft donderdagmiddag na afloop van de uitspraak door de Rechtbank Noord-Nederland tegen de verdachte een persverklaring uitgegeven. 

“De afgelopen twee jaar zijn een zware, moeilijke en emotionele periode geweest voor de familie van Seggeren. De familie heeft zich daar wel op ingesteld, maar het blijft erg pijnlijk om de gruwelijke details omtrent de wijze waarop Tjeerd het leven heeft gelaten aan te horen. 

De wreedheid waarmee Tjeerd om het leven is gebracht is met geen pen te beschrijven. De pijn, verdriet en onmacht bij de nabestaanden blijft; het niet weten hoe de laatste momenten van Tjeerd zijn leven er uit hebben gezien.

Hoewel de straf die is opgelegd aan de verdachte in de gegeven omstandigheden wellicht in juridisch op zicht een passende straf is, heeft voor de familie te gelden dat geen enkele straf een passende strafmaat is die recht doet aan de dood en het verlies van Tjeerd, zoon, broer en vader van zijn geliefde kinderen. 

De familie is dankbaar voor de wijze waarop de rechtbank tracht recht te doen aan Tjeerd zijn dood en de impact daarvan voor de familie. 

De familie wil haar dank uitspreken aan de politie, het rechercheteam van Klaas Aalbers, het OM en de Officier van Justitie Henk Mous om de inzet om alle vragen omtrent de dood van Tjeerd beantwoord te krijgen, alsook voor de wijze waarop zij de familie steeds hebben geïnformeerd. De familie wil mrs. Ruth Jager en Hetty Dijkstra van het kantoor Dijkstra & Jager Advocaten en Baukje Kooi van Kooi Advocaten bedanken voor hun juridische bijstand. 

De familie bedankt een ieder die met hen heeft meegeleefd en die belangstelling heeft getoond. De betrokkenheid wordt zeer gewaardeerd, is hartverwarmend en een enorme steun voor de familie.”

Auteur: Redactie RTVNOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  Hits op Freed
  Het interactieve Nederlandstalige verzoekprogramma van Sjoerd Gjalt de Vries. Beleef het elke vrijdagavond mee. Bij Hits op Freed worden er naast liedjes ook leuke interviews uitgezonden en kun je naar de studio bellen om een plaatje aan te vragen. Voor ieder wat wils: Hits op Freed, elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur.
 • 20:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio