Pijn, verdriet en onmacht nabestaanden Tjeerd blijft · Foto('s): Ben de Jager
  Ben de Jager

Pijn, verdriet en onmacht nabestaanden Tjeerd blijft

donderdag 11 juli 2019

De familie van Tjeerd van Seggeren uit Kollumerzwaag heeft donderdagmiddag na afloop van de uitspraak door de Rechtbank Noord-Nederland tegen de verdachte een persverklaring uitgegeven. 

“De afgelopen twee jaar zijn een zware, moeilijke en emotionele periode geweest voor de familie van Seggeren. De familie heeft zich daar wel op ingesteld, maar het blijft erg pijnlijk om de gruwelijke details omtrent de wijze waarop Tjeerd het leven heeft gelaten aan te horen. 

De wreedheid waarmee Tjeerd om het leven is gebracht is met geen pen te beschrijven. De pijn, verdriet en onmacht bij de nabestaanden blijft; het niet weten hoe de laatste momenten van Tjeerd zijn leven er uit hebben gezien.

Hoewel de straf die is opgelegd aan de verdachte in de gegeven omstandigheden wellicht in juridisch op zicht een passende straf is, heeft voor de familie te gelden dat geen enkele straf een passende strafmaat is die recht doet aan de dood en het verlies van Tjeerd, zoon, broer en vader van zijn geliefde kinderen. 

De familie is dankbaar voor de wijze waarop de rechtbank tracht recht te doen aan Tjeerd zijn dood en de impact daarvan voor de familie. 

De familie wil haar dank uitspreken aan de politie, het rechercheteam van Klaas Aalbers, het OM en de Officier van Justitie Henk Mous om de inzet om alle vragen omtrent de dood van Tjeerd beantwoord te krijgen, alsook voor de wijze waarop zij de familie steeds hebben geïnformeerd. De familie wil mrs. Ruth Jager en Hetty Dijkstra van het kantoor Dijkstra & Jager Advocaten en Baukje Kooi van Kooi Advocaten bedanken voor hun juridische bijstand. 

De familie bedankt een ieder die met hen heeft meegeleefd en die belangstelling heeft getoond. De betrokkenheid wordt zeer gewaardeerd, is hartverwarmend en een enorme steun voor de familie.”

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact