Piter Jelles !mpulse Kollum voert bijzonder proef uit

Dinsdag 28-01-2020
KOLLUM - Dinsdag 28 januari kwamen een aantal studenten van de Universiteit Leiden naar de Campus Kollum. Zij voerden hier samen met leerlingen van Piter Jelles !mpulse Kollum een bijzonder en biologisch DNA-practicum uit.

Zo leren de leerlingen niet alleen de theorie uit hun lesboeken, maar ervaren ze het ook in de praktijk! Dat maakt de lessen een stuk betekenisvoller. Een mooi voorbeeld van hoe wij ons onderwijs vormgeven op !mpulse Kollum.’ aldus Remco van der Leeuw (docent biologie op !mpulse Kollum).

De leerlingen uit klas 4 hebben zich al een aantal lessen beziggehouden met het fascinerende onderwerp DNA. Er zijn boeken bestudeerd en ook is er een deel van de documentaireserie ‘UnnaturalSelection’ bekeken en besproken.

Verschillende onderwerpen en veel nieuwe ontdekkingen, zoals de ontdekking van beroemde ‘CRISPR-Cas’ met zijn behoorlijke consequenties voor de toekomst, werden uitgebreid besproken. Ook de commotie eind 2018 rondom de Chinese wetenschapper He Jiankui, die ervoor zorgde dat twee genetisch gemodificeerde baby’s (Lulu en Nana) ter wereld kwamen, bleef niet onbesproken.

Dinsdagmiddag werd de kennis in de praktijk gebracht onder leiding van studenten van de Universiteit Leiden die op de Campus Kollum kwamen om de leerlingen zelf aan de slag te laten gaan met deze geavanceerde technieken en actuele onderwerpen uit het hedendaagse wetenschappelijk onderzoek.
Voor meer informatie: www.piterjelles.nl/impulsekollum/

terug naar overzicht
Piter Jelles !mpulse Kollum voert bijzonder proef uit Piter Jelles !mpulse Kollum voert bijzonder proef uitMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie