Plaatsing buurtschapbord Hanenburch · Foto('s): 

Plaatsing buurtschapbord Hanenburch

donderdag 13 oktober 2011

Donderdagmiddag plaatsen burgemeester Bearn Bilker en wethouder Jelle Boerema het buurtschapbord “Hanenburch”. “Hanenburch” ligt tussen Cecilialoane en Sparrewei in Veenklooster. De buurtschappen maken deel uit van dorpen. Ze hebben dus niet de status van dorp gekregen en de namen zullen evenmin deel uitmaken van adressen. Voor de onthulling waren aanwonenden van de Hanenburch, plaatselijk belang, raadsleden, belangstellenden aanwezig.

Een gemeente kan een gebied met een landschappelijke waarde een buurtschapbord toekennen. De gemeente Kollumerland c.a. hecht hier waarde aan. Op 23 januari 2005 heeft de raad van onze gemeente namen van buurtschappen vastgesteld. De raad vindt het wel belangrijk dat de namen, die vaak al heel lang bestaan, niet verloren gaan. Daarom worden langs de openbare wegen borden geplaatst om aan te geven waar een buurtschap ligt.

In 2005 zijn de borden “Krabburen” bij Munnekezijl en “De Kolk” bij Warfstermolen geplaatst. In 2007 zijn drie buurtschappen rondom het dorp Westergeest van borden voorzien: “Keatlingswier”, “Westerbuorren en “Weardebuorren”. In 2008 werden de borden “Zevenhuzen”, ten oosten van Kollum, en “Scharnehuizen”, ten westen van Visvliet aan de Friesestraatweg, geplaatst.In 2009 kregen “Hústernoard” bij Oudwoude en “Bûnte Hûn” bij Westergeest borden.

© Foto’s: Sake Beerstra

Plaatsing buurtschapbord Hanenburch · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?