Plannen voor zonnepark bij Betterwird in Dokkum

Donderdag 22-06-2017
DOKKUM - Het Dokkumer bedrijf PowerField en de gemeente Dongeradeel hebben mogelijkheden verkend voor een zonnepark in Dokkum, nabij industrieterrein Betterwird. PowerField legt zich toe op de ontwikkeling van zonneparken. Met een veld voorzien van zonnepanelen kun je heel veel huishoudens duurzame energie bieden. De gemeente vindt inzet op duurzame energie belangrijk, zeker met het oog op toekomstige generaties. Het college van Dongeradeel wil daarom een plan voor een zonnepark voorleggen aan de gemeenteraad.

Voordat dat gebeurt wil Powerfield samen met de gemeente aanwonenden en geïnteresseerden spreken over de plannen. Uiteraard wordt ook met aanwonenden besproken hoe panelen eventueel aan het zicht kunnen worden onttrokken (want dat kan) en welke oplossingen passend worden gevonden. Op dinsdag 4 juli organiseert het bedrijf daarvoor een inloopbijeenkomst. Mochten de plannen doorgaan, dan kunnen inwoners ook meedoen aan het project en groene stroom opwekken en ontvangen.

Via deze link is meer informatie te vinden over het plan. De inloopbijeenkomst wordt gehouden op Datum: dinsdag 4 juli Tijd: 20.00 uur Locatie: CBS Eben Haëzer, Kweekschoolstraat 2 in Dokkum Heeft u vooraf vragen, opmerkingen of suggesties? U kunt altijd contact met ons opnemen. Dit kan door een mail te sturen naar info@powerfield.nl.

terug naar overzicht

© Foto's: PowerField


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie