Plunder in Kloosterkapel Sybrandahûs

Maandag 27-01-2020
SYBRANDAHÛS - De band Plunder speelde afgelopen zondag in de Kloosterkapel in Sybrandahûs.Deze pirate-partyfolkband uit Leeuwarden zorgde voor leven in de brouwerij gaan zorgen met hun opgewekte Nederlandstalige repertoire. Het bont uitgedoste gezelschap zet een opzwepend eigen geluid neer met invloeden uit Ierse folk, Balkan, ska en klezmer.

De band Plunder werd in 2014 opgericht als een stel muzikanten van de Academie voor Popcultuur besluit om samen te gaan werken. Hiermee gaat een grote wens van frontman Lennart Boonstra in vervulling. Hij broedt al langer op het idee om een band te beginnen die met folkinstrumenten muziek van verschillende culturen combineert. Plunder’s muziek gecombineerd met spitsvondige Nederlandse teksten valt volgens de leden het best samen te vatten als ‘Pirate Partyfolk’.

In 2015 treedt Plunder voor het eerst naar buiten voor een groot publiek op het Fries Straatfestival. Een hele reeks aan mooie feestjes volgt, zoals concerten bij de opening van Neushoorn in Leeuwarden of op het folkfestival Pairc Pub in Joure tussen aansprekende namen als de Dublin Legends en Fiddlers Green. Hoogtepunten zijn onder meer optredens op gerenommeerde festivals als Keltfest, Paaspop en Castlefest. In 2019 wordt de eerste Plunder-EP uitgebracht.

terug naar overzicht

© Foto's: Johan Kok

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie