Poëzie workshop Graaf van Medwert leidt tot gratis dichtbundel · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Poëzie workshop Graaf van Medwert leidt tot gratis dichtbundel

woensdag 03 februari 2016

Op 20 januari voer presentator van het RTV NOF programma De SmachtWacht Mark Spijkers-Graaf van Medwert af naar Schiermonnikoog, om aldaar op uitnodiging van de Openbare Bibliotheek een poëzie workshop te geven. De gemaakte gedichten zijn gebundeld en worden op woensdagavond 3 februari tussen 21.00 en 23.00 uur in de SmachtWacht voorgedragen.

Publiceerbare gedichten
In de intieme sfeer van de bibliotheek gaf Spijkers aan de eilanders uitleg over de totstandkoming van een gedicht met bijbehorende tips en trucs en voorbeelden uit eigen werk. De deelnemers aan de workshop kregen vervolgens een opdracht, die uit drie delen bestond en die zouden moeten leiden naar een gedicht. ‘Ik had beloofd dat het resultaat een publiceerbaar gedicht zou zijn. Dat is best ambitieus voor een workshop van anderhalf uur, maar op het eiland pakten ze het goed op en zijn er gedichten ontstaan met vondsten erin waar ik stil van werd, zo mooi’, aldus de voormalige DongeraDichter. ‘Het is ook mooi om te zien hoe een ontmoetingsplaats als de bibliotheek mensen inspireert.’ Josine Olgers, coördinator van de bibliotheek op Schiermonnikoog: ‘We gaan dit jaar nog veel meer activiteiten organiseren, om juist de bibliotheek als creatieve ontmoetingsplaats te promoten. De Graaf van Medwert zullen we dan ook vaker op het eiland terug zien!’

Gedichten in De SmachtWacht
Op woensdagavond tussen negen en elf uur zullen alle gedichten die tijdens de workshop zijn ontstaan worden voorgedragen in het poëtische en muzikale programma De SmachtWacht bij RTV NOF. Naast de gedichten van Schiermonnikoog zullen natuurlijk ook de vermaarde rubrieken voorbijkomen, zoals het Stad, straat, steeg en streekgedicht over een plek in de regio, het Sinatracollege en het Actualiteitengedicht door de Histotolk, Goeroe Gerard die al uw problemen oplost, de deskundige bespreking van een monument uit de regio door Gerrit Gleufhoed en het Antidepressivum voor Driesum.

Gratis bundel
Publiceerbare gedichten moeten natuurlijk worden gepubliceerd en dat is gebeurd. Met een koffer vol verse poëzie voer Mark Spijkers-Graaf van Medwert weer terug naar het vaste land. En dat niet alleen, tijdens een heroïsche fietstocht, waarbij weertypes voorbijkwamen, die wij op het vaste land niet in een jaar zien voorbijkomen, maakte de Edelman enkele foto’s voor de bundel die de toon van de gedichten bevestigden. De bundel, getiteld U bent toe aan een gedicht, biedt de Openbare Bibliotheek Noord Friesland in samenwerking met RTV NOF en de Graaf van Medwert u gratis aan.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Poëzie workshop Graaf van Medwert leidt tot gratis dichtbundel · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?