Poiesz en Wecycle willen meer energiezuinige lampen recyclen · Foto('s): Afbeelding: Wecycle
  Afbeelding: Wecycle

Poiesz en Wecycle willen meer energiezuinige lampen recyclen

dinsdag 26 april 2016

Poiesz Supermarkten en Wecycle slaan de handen ineen om meer afgedankte energiezuinige lampen in te zamelen. In alle 68 winkels van de supermarktketen staan inleverbakken zodat klanten makkelijk en snel afgedankte spaar- en ledlampen kunnen inleveren. Wecycle organiseert in Nederland de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Piet Smit, algemeen directeur van Poiesz Supermarkten: “Elke winkel is verplicht energiezuinige lampen in te nemen als de klant een soortgelijk nieuw product koopt. Wij gaan een stap verder: als familiebedrijf vinden we duurzaamheid belangrijk en onze klanten kunnen daarom altijd gratis hun oude spaar- en ledlampen inleveren.”

Wecycle-inleverbakken voor afgedankte kleine elektrische apparaten en/of spaarlampen staan in meer dan 3.200 winkels in Nederland. Alle inleverlocaties staan op wecycle.nl/zoeker.

Optimale recycling

Elk jaar belanden vooral veel kleine elektrische apparaten en spaarlampen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Als de apparaten en lampen worden ingeleverd, laat Wecycle deze optimaal recyclen. Hierdoor blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Over Poiesz Supermarkten

Poiesz Supermarkten B.V. is een familiebedrijf met 68 supermarkten en 64 slijterijen in het Noorden van Nederland: Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Het hoofdkantoor en distributiecentrum van Poiesz supermarkten is gevestigd in het Friese Sneek en hoort bij de inkooporganisatie Superunie. Bij Poiesz Supermarkten B.V. werken ruim 4.800 mensen. Poiesz is het enige zelfstandige regionale grootwinkelbedrijf in het Noorden van Nederland. Meer informatie: www.poiesz-supermarkten.nl

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs. Meer informatie: wecycle.nl.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio