Politie onderzoekt dumpingen van afval op snelwegen · Foto('s): Rijkswaterstaat
  Rijkswaterstaat

Politie onderzoekt dumpingen van afval op snelwegen

donderdag 28 juli 2022

FRIESCHEPALEN – De politie is een rechercheonderzoek gestart naar wie er verantwoordelijk zijn voor het dumpen van afval op snelwegen in Noord-Nederland. Dat heeft de afgelopen dagen op verschillende plaatsen tot zeer gevaarlijke situaties geleid. Op een oprit van de A32 bij Meppel is een automobilist op een dumping gereden. Ook op de A7 ter hoogte van Midwolde en de A7 ter hoogte van afslag Frieschepalen zijn er ongevallen ontstaan door afvaldumpingen.

Bij Frieschepalen kwam volgens de politie ook een voertuig in aanrijding met gedumpt afval. De schade aan de voertuigen is aanzienlijk. De bestuurders bleven in alle gevallen gelukkig ongedeerd. De politie onderzoekt wie het afval heeft gedumpt en wie daarbij heeft geholpen. Er zijn aanwijzingen dat bestuurders van vrachtwagens het dumpen van afval op de A7 mogelijk hebben gemaakt door tijdelijk langzaam te rijden en de snelweg te blokkeren voor achteropkomend verkeer.

Daar waar sprake is van strafbare feiten, kunnen aanhoudingen worden verricht. Er zijn kentekens genoteerd en er is met verschillende getuigen gesproken. Ook Forensisch Opsporing Verkeer (FOV) doet onderzoek. Ziet u een afvaldumping (op snelwegen) die acuut gevaar oplevert? Meld dit dan bij de politie door 112 te bellen.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio