Prachtige viering 20-jarig jubileum Amusementskoor “Haven in Zicht” · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Prachtige viering 20-jarig jubileum Amusementskoor “Haven in Zicht”

vrijdag 20 september 2019

Na het spetterende optreden tijdens de Haring Party bij Het Hooge Heem te Grootegast op 21 juni, waar de volgende bedrijven het optreden hebben gesponsord. Multimate Grootegast, Windows forYou, Froentjes Bandenservice, Marskramer en OK benzine station, begon de zomervakantie voor het koor.

De zomervakantie vloog voorbij en als start werd het 20-jarig jubileum van het koor gevierd met een geweldig optreden in Meckama State te Kollum. Het koor had zich verzameld bij kunstcafé en restaurant “De Dream” op Dokkumer Nieuwe Zijlen. Na de koffie en oranjekoek, met een prachtige foto van het koor en aangeboden door Bakkerij van der Bijl uit Kollum, ging men in “de Wilhelmina” naar Kollum.

De elektrische boot voer langs prachtige stukjes natuur onder een stralende zon.De koorleden waren zo onder de indruk dat ze pas vlak voor Kollum begonnen met zingen onder leiding van Jozé Boon. Een feestelijke aankomst werd het bij Meckama State waar de fotograaf al klaar stond om zijn foto’s te maken. Een volle zaal begroette het koor en Martha Bijlstra heette het koor welkom.

Onder leiding van dirigent Hans Eijsink en met begeleiding van de accordeonisten José Boon en Truida van Santen verzorgde het koor een zeer afwisselend optreden met na de pauze de meezingers die door de zaal luidkeels werden meegezongen.

Na dit prachtige optreden lieten de koorleden zich weer verwennen met een tochtje met de “fluisterboot” van Gerrit Barkmeijer. Een flesje Berenburg van Sonnema en de hapjes aangeboden door de firma Hilboezen zorgde voor de ultieme sfeer tijdens de tocht naar Dokkumer Nieuwe Zijlen.

In de “Dream” werd het feest voortgezet. Voorzitter Bouwe van der Weide hield de tafelspeech en kwam tot de conclusie dat Kor Kloppenburg als enige de twintig jaar bij het koor heeft volgemaakt. Een zeer trouw lid. Na de hoogtepunten uit de geschiedenis van het koor en de daarbij behorende kwinkslagen besloot de voorzitter zijn speech. Een prachtige afsluiting waarbij iedereen kon terugzien op een geweldige jubileumviering.

Prachtige viering 20-jarig jubileum Amusementskoor “Haven in Zicht” · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?