Premiere ‘TePlak’ al uitverkocht · Foto('s): Maartje Roos
  Maartje Roos

Premiere ‘TePlak’ al uitverkocht

dinsdag 02 juli 2019

De première van het theater-liedjesprogramma ‘TePlak’ van singer-songwriter Gurbe Douwstra in de Lawei in Drachten is in korte tijd uitverkocht. En dat terwijl die première pas op vrijdag 31 januari 2020 zal plaatsvinden, halverwege het komende theaterseizoen dus. Een opsteker en mooi succes voor deze Drachtster troubadour, die voor het eerst met een avondvullend Friestalig programma van liedjes, anekdotes en verhalen komt. Een puur persoonlijke voorstelling waarin de zanger vaak met humor en af en toe melancholisch terugkijkt op zijn leven tot nu toe en vooruitblikt naar dat wat in het verschiet ligt.

Wanneer weet je dat je ‘teplak’ bent en hoe kom je daar? Het zijn de centrale vragen in dit programma, waar nieuwe liedjes voor geschreven worden, die te vinden zullen zijn op de cd ‘TePlak’, die begin 2020 zal verschijnen. ‘TePlak’ is een solovoorstelling van Gurbe Douwstra, die bij de voorbereiding tekst-, toneel- en regieadviezen krijgt van actrice, zangeres en theatermaakster Tet Rozendal. Met haar werkte hij eerder samen in de toneelvoorstelling ‘De Brekbere Sirkel’. Op het podium wordt de zanger begeleid door Johanna van der Veen, Jan de Vries en Wander van Duin.

Na de, inmiddels dus, uitverkochte première in Drachten is ‘TePlak’ begin 2020 ook te zien in de theaters in Opende, Gorredijk, Franeker, Nes (NE Fryslân), Sneek, Buitenpost en Heerenveen.

Vrijdag 5 juli a.s. is bovendien al de release van een eerste nieuwe cd van Gurbe Douwstra met de titel ‘Op ’n paad’. Enkele liedjes van dit album zullen ook te horen zijn in de theatervoorstelling. Presentatie van de cd is vrijdag a.s. in het Omrop Fryslân radio- en TVprogramma ‘NoardewynLive’ van Willem de Vries.

 

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?