Premiere ‘TePlak’ al uitverkocht · Foto('s): Maartje Roos
  Maartje Roos

Premiere ‘TePlak’ al uitverkocht

dinsdag 02 juli 2019

De première van het theater-liedjesprogramma ‘TePlak’ van singer-songwriter Gurbe Douwstra in de Lawei in Drachten is in korte tijd uitverkocht. En dat terwijl die première pas op vrijdag 31 januari 2020 zal plaatsvinden, halverwege het komende theaterseizoen dus. Een opsteker en mooi succes voor deze Drachtster troubadour, die voor het eerst met een avondvullend Friestalig programma van liedjes, anekdotes en verhalen komt. Een puur persoonlijke voorstelling waarin de zanger vaak met humor en af en toe melancholisch terugkijkt op zijn leven tot nu toe en vooruitblikt naar dat wat in het verschiet ligt.

Wanneer weet je dat je ‘teplak’ bent en hoe kom je daar? Het zijn de centrale vragen in dit programma, waar nieuwe liedjes voor geschreven worden, die te vinden zullen zijn op de cd ‘TePlak’, die begin 2020 zal verschijnen. ‘TePlak’ is een solovoorstelling van Gurbe Douwstra, die bij de voorbereiding tekst-, toneel- en regieadviezen krijgt van actrice, zangeres en theatermaakster Tet Rozendal. Met haar werkte hij eerder samen in de toneelvoorstelling ‘De Brekbere Sirkel’. Op het podium wordt de zanger begeleid door Johanna van der Veen, Jan de Vries en Wander van Duin.

Na de, inmiddels dus, uitverkochte première in Drachten is ‘TePlak’ begin 2020 ook te zien in de theaters in Opende, Gorredijk, Franeker, Nes (NE Fryslân), Sneek, Buitenpost en Heerenveen.

Vrijdag 5 juli a.s. is bovendien al de release van een eerste nieuwe cd van Gurbe Douwstra met de titel ‘Op ’n paad’. Enkele liedjes van dit album zullen ook te horen zijn in de theatervoorstelling. Presentatie van de cd is vrijdag a.s. in het Omrop Fryslân radio- en TVprogramma ‘NoardewynLive’ van Willem de Vries.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio