Presentatie Campus Kollum

Vrijdag 07-07-2017
KOLLUM - Vrijdagmorgen 7 juli was de presentatie van Campus Kollum. De presentie was in de raadszaal van het gemeentehuis te Kollum. Tijdens deze presentatie werden de aannemer en architect bekend  gemaakt.

De bouw is gegund aan Hesco Bouw uit Stadskanaal. Het gebouw is ontworpen door Van Manen en Zwart Architecten uit Drachten.  Zij zullen de plannen en het ontwerp presenteren en toelichten. Wethouder Paul Maasbommel gaf een toelichting vanuit de gemeente. Tijdens de presentatie werd er een machete  onthuld door de wethouder Paul Maasbommel van de gemeente Kollumerland c. a.

De gemeente Kollumerland c.a. besluit 6 juli 2017 over het beschikbaar stellen van geld voor de bouw van Campus Kollum. Bij een positief besluit zal er in de zomer van 2019 een nieuwe Campus staan. De Campus biedt dan onderdak aan het dorpshuis De Colle, de Bibliotheek, OSG Piter Jelles met !mpulse Kollum en het CSG Lauwers College. Campus Kollum wordt gebouwd aan de Gerrit Bleekerstraat 3, waar nu !mpulse Kollum staat. Ook het terrein van de obs Professor Casimir naast de Campus hoort erbij. De basisschool verhuist naar het nog te bouwen Kindcentrum aan de Tjerk Hiddesstraat.

Wanneer klaar
De bouw van de Campus begint met de sloop van !mpulse Kollum eind dit jaar. !mpulse Kollum verhuist tijdelijk naar een noodgebouw bij het CSG Lauwers College. Campus en Kindcentrum moeten in de zomervakantie van 2019 tegelijk klaar zijn, zodat in het schoolseizoen 2019-2020 de vier scholen in nieuwe gebouwen zitten. De vierde school is CBS Koningin Juliana, die ook naar het nog te bouwen Kindcentrum verhuist.

Met de samenwerking tussen !mpulse Kollum en het CSG Lauwers College behoudt Kollum een breed aanbod in het Voorgezet Onderwijs van VMBO tot en met VWO. Door de ruimte te delen met het dorpshuis en de bibliotheek verwacht de gemeente dat het een centrum wordt voor educatie en cultuur in de regio. Voor Kollum is dit een van de antwoorden op de krimp om de voorzieningen nog decennia op peil te houden.

terug naar overzicht
Presentatie Campus Kollum Presentatie Campus Kollum Meer foto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie