Proef | Lokaal Dokkum opent met Dokkumer chefkok Liudger
DOKKUM – De nieuwe Friese keuken: dat is waarmee Proef | Lokaal Dokkum vrijdag 18 november opent in Hotel de ADBIJ in Dokkum. Dokkumer Liudger van der Meer is trotse chef in de vernieuwde keuken.
DOKKUM – De nieuwe Friese keuken: dat is waarmee Proef | Lokaal Dokkum vrijdag 18 november opent in Hotel de ADBIJ in Dokkum. Dokkumer Liudger van der Meer is trotse chef in de vernieuwde keuken.
Het openen van Proef Lokaal | Dokkum is een eerste stap die wordt genomen met culinair ondernemers Geert Jan Vaartjes en Hylke Jan Tholen aan het roer van het hotel en inpandige restaurant. In Proef | Lokaal Dokkum wordt gekookt met streekproducten, van de wadden tot de wouden. Het past bij het concept van ‘de nieuwe Friese keuken’, een ode aan alle smaken en producten die Fryslân rijk is.
“Fryslân zit vol smaak en daar zijn we trots op”, legt chefkok Liudger van der Meer uit. “Overal waar je kijkt, groeien en bloeien de ingrediënten voor ons diner. De smaak zit hier in alles. Een 6-gangen diner kún je bij wijze van spreken uit de berm plukken als je wilt. De wadden, de wouden en alles daartussen in; ieder gebied in de provincie draagt bij aan wat wij de nieuwe Friese keuken noemen. Een ode aan Fryslân.” ‘Ode’ is dan ook de naam van het verrassingsmenu waar gasten vanaf 18 november van kunnen genieten in In Proef | Lokaal Dokkum. Proef | Lokaal Dokkum is van woensdag t/m zondag geopend van 12.00 tot 22.00 uur.
Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.Stuur je tip, video of foto's naar:
0511-441202 of nieuws@rtvnof.nl.