Promotie voor Chantal Roorda van Release · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Promotie voor Chantal Roorda van Release

maandag 01 oktober 2018

Afgelopen zaterdag 29 september werd er in Coevorden een twirlconcours gehouden onder de vlag van de NBTA.

Op het allereerste concours van het naseizoen werd goed gepresteerd door alle leden van Release uit Dokkum. Op het onderdeel Twirling 1baton werd er goud behaald door Ketsia Gruintjes, zilver door Nancy Dootjes en brons door Marije Kok. In de categorie Twirling 2-baton werd Emmaly tweede. Nancy haalde tevens goud met haar Super-x-strut. Voor Esther van Kammen was het de eerste keer dat ze mee deed als solist. Ze behaalde gelijk een prachtige zilveren plaats met haar kidstwirlroutine.

Ook in de categorie Dancetwirl behaalde Release veel podiumplaatsen. Brons was er voor Fleur rosa en Fiona Dorenbos. Zilver werd er behaald door Femke Leistra, Jeska Leistra, Lisa ter Harkel en Janet Zuidema. Goud was er voor kirsten Wiersma, Ketsia Gruintjes en Marije Kok. Voor Chantal was er een speciale gouden plaats. Zij behaalde niet alleen de eerste plek, maar tevens promotie naar de intermediateklasse.Verder werden Naomi Gjaltema zesde en Danique negende.

Niet alleen de solisten, maar ook de duodancetwirlsters lieten hun prachtige shows aan de jury zien. De jonge leden deden dit zo goed dat ze beloond werden met zilver voor zowel Celine van Kammen/Gemima Gruintjes en Evie de Jong/Nynke de Jong. Goud was er voor het duo Femke Hoekstra/Nienke van der Zee. De groepen van Release lieten hun van hun beste kant zien. De C-Squad liet hun vrolijke cowgirlsroutine zien, ze werden derde. De C-Crew werden met hun stoere roodkapjeshow eerste in dezelfde categorie small team dance twirl juvenile.

Als small team Dance twirl junioren eindigde het B-Team op een gouden plaats op het podium. Het A-Team deed voor het eerst mee in de senioren intermediateklasse. Met hun uitmuntende optreden behaalden ze niet alleen goud maar tevens ook plaatsingspunten voor de Nederlandse kampioenschappen. Het ensemble A/showteam senioren intermediate lieten zien dat ze in topvorm zijn. Het vijfkoppige ensemble behaalden Goud met maar liefst 80 punten.

Release kan terugkijken op een veel belovende start van het naseizoen.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio