Provinciale Staten en De Frosk in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Ingrid Woudwijk
  Ingrid Woudwijk

Provinciale Staten en De Frosk in de Weekend Nieuwsshow

zondag 10 februari 2019

Afgelopen zaterdag 9 februari 2019 kwamen weer diverse onderwerpen voorbij tijdens de Weekend Nieuwsshow. Zo was er aandacht voor de Provinciale Statenverkiezingen, maar ook voor de toekomst van het oude zwembad De Frosk in De Westereen.

20 maart mogen we weer naar de stembus, en deze keer voor de Provinciale Statenverkiezingen. Gerben Huisman van de griffie van de Provinciale Staten legde uit wat de Provinciale Staten precies doen, en waar zij over beslissen. Gemeentebelangen Noardeast-Fryslân sluit zich aan bij Provinciaal Belang Fryslân en leveren drie kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen. Pieter Braaksma staat op plek vijf, en hij vertelde over de plannen van de partij.

De gemeente Noardeast-Fryslân stelt € 17.000 beschikbaar voor de functie als Stadspromotor voor Dokkum. Janneke Braaksma, de huidige stadspromoter vertelde over haar werk als stadspromotor. De Ondernemer van de Week was deze keer Bauke Schaafsma van Handelsonderneming Schaafsma.

In augustus 2018 is de Groen van Prinstererschool gesloten voor leerlingen, maar sinds 1 januari 2019 wordt een deel van het gebouw verhuurd aan Janne Hamstra en Hepie de Haan. Tijdens hun open dag vertelden ze over hun plannen in en met het gebouw. Hun droom dat is dat ze in de school of op een andere locatie een creatieve broedplaats kunnen creëren. 

Op 13 februari is ook een open dag op Piter Jelles Dalton Dokkum. We praatten hierover met locatiedirecteur Sipke Saakstra. Er was echter ook aandacht voor de oproep van de de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en CNV Schoolleiders om zieke docenten niet te vervangen, om hiermee aandacht te vragen voor de hoge druk op de schoolleiding. Lieuwe Sytsma vertelde hoe de situatie was bij Arlanta en VCBO Kollumerland. Ook op deze scholen is het bijna niet mogelijk om vervangende docenten te vinden, wat veel zorgen bij de leiding veroorzaakt. Een groot probleem, waar een structurele oplossing voor gevonden moet worden volgens Sytsma.

Woensdag 13 februari organiseren de gemeente Dantumadiel en Doarpsbelang De Westereen een inloopavond. Ze willen graag van de inwoners horen of ze ideeën hebben wat er met het gebouw en op het terrein van het vroegere zwembad De Frosk in De Westereen moet komen. Verslaggever Jitske de Hoop ging de straat op en vroeg de inwoners alvast om ideeën. Albert Wijbenga, vice-voorzitter van Doarpsbelang De Westereen, kwam in de studio en riep alle inwoners op om ook echt naar de inloopavond te komen, om daar hun ideeën te laten horen.

De prijsvraag werd deze week gesponsord door Slagerij Smit in Ternaard. De winnaar krijgt een waardebon van de slagerij en Klaas Theo Smit raadde een aantal specialiteiten aan.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

Provinciale Staten en De Frosk in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Ingrid Woudwijk
Provinciale Staten en De Frosk in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Ingrid Woudwijk
  Ingrid Woudwijk

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?