PvdA Krimp maar Krachtig bijeenkomst in Holwerd · Foto('s): Henk Aartsma
  Henk Aartsma

PvdA Krimp maar Krachtig bijeenkomst in Holwerd

maandag 06 maart 2017

Het Gewestelijk PvdA bestuur en de PvdA afdeling Dongeradeel kunnen volgens eigen zeggen terugzien op een zeer geslaagde en goed bezochte bijeenkomst te Holwerd onder dagvoorzitterschap van PvdA Statenlid Hetty Janssen. De krimp in onze regio en de uitdaging om hierop een krachtig antwoord te geven was het thema van deze middag. Drie kandidaat Tweede Kamerleden waaronder het huidige PvdA Tweede Kamerlid Albert de Vries gaven in een paar minuten hun mening over wat ze in de komende kabinetsperiode willen voorstellen om de krimp om te zetten in kracht.

Albert de Vries is degene die een initiatiefwetsvoorstel heeft ingediend dat krimpgebieden meer ruimte geeft voor lokale aanpak. Gemeenten moeten meer ruimte krijgen om af te wijken van de landelijke regelgeving om zo de krimpproblematiek te lijf te gaan. Niet voor ieder probleem is een Haagse oplossing. Burgemeester Marga Waanders benadrukte nog eens extra het gezamenlijk belang voor onze regio en dat daar ook een flinke financiële bijdrage van het Rijk bij hoort.  Christa Oosterbaan, onze Friese kandidate op nummer 20, pleitte voor treinverbindingen voor de randen van ons land. Zij wil de belangen voor Fryslân behartigen en zich inzetten voor solidariteit met  de krimpregio’s.  Deze bijeenkomst liet ook zien dat er inmiddels in onze regio  zeer hoopgevende initiatieven zijn. Deze initiatieven werden in het kort door een aantal ’’helden van de krimp” uitgelegd. Zo is er het prachtige project ’’Holwerd aan Zee” dat u in het PvdA verkiezingsprogramma kunt  terugvinden.

Verder zijn er de pilot ‘’It Nije Doarp” Moarre-Ljussens , de grote kansen die breedband biedt , de start van de mobiliteitscentrale en de samenwerking in het voortgezet onderwijs. Allemaal mooie voorbeelden van krachtige antwoorden op de krimp. Wij mochten onze bijeenkomst in de MFA (Multifunctionele Accommodatie) de Ynset in Holwerd houden. Ook dit grote project is een mooi en indrukwekkend  voorbeeld  van een antwoord op de krimp dat geheel door vrijwilligers onder leiding van Harm Kamstra is gerealiseerd.  Als ’’held” van deze bijeenkomst  heeft  hij ons welkom geheten en een rondleiding gegeven. Onze Friese kandidate Christa Oosterbaan wensen wij veel succes. Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde bijeenkomst.

Cootje Klinkenberg, fractievoorzitter PvdA Dongeradeel

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio