Raadsleden onder de indruk van CBS de Pionier · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Raadsleden onder de indruk van CBS de Pionier

vrijdag 29 november 2019

Op woensdag 27 november bezochten fractieleden van CDA, FNP, S!N, ChristenUnie, Gemeentebelangen, Actief Links Lokaal, de Christelijke Basisschool De Pionier in de Trije Terpen in Dokkum. De raadsleden kregen een rondleiding door de school en gingen in gesprek met betrokken ouders.

Alle fracties van de gemeenteraad in Noardeast-Fryslân ontvingen een uitnodiging omdat ouders zich zorgen maken over de toekomstige locatie van hun school. De school is namelijk gehuisvest in een tijdelijk gebouw. In juli 2023 loopt de vergunning af. Dit betekent dat de locatie van de school onzeker is.

‘Wij vinden het belangrijk dat onze raadsleden kennismaken met onze bijzondere school. Wij zijn namelijk ontzettend blij met de Pionier. De kleinschaligheid, de manier van onderwijzen, het persoonlijke contact met het enthousiaste team en het feit dat de school op korte afstand staat, maakt dat onze kinderen en wij ons erg thuis voelen op de Pionier. Daarnaast heeft de school een belangrijke wijkfunctie. De school en het schoolplein zijn een ontmoetingsplek voor alle kinderen en ouders uit de omgeving. Wij zien ook volop mogelijkheden om deze wijkfunctie nog verder uit te breiden zodat de school ook een belangrijke bijdrage kan leveren aan de toekomstige leefbaarheid van de wijk”, aldus ouder Aly Hilboezen

De aanwezige raadsleden waren onder de indruk van de school en de betrokkenheid van de ouders. Daarnaast gaven de raadsleden aan dat de ongerustheid over de locatie van De Pionier goed is overgekomen.

In 2018 opende De Pionier haar deuren. De school is gebouwd omdat in augustus 2018 de Groen van Prinsterer haar deuren sloot. Op dat moment was onduidelijk waar nieuwbouw van de Groen van Prinsterer zou moeten komen, dus is een tussenoplossing gecreëerd met de bouw van De Pionier. De school met voor-en buitenschoolse opvang wil een voorbeeldschool zijn waarin elk kind op zijn eigen niveau werkt en de kans krijgt om op zijn/haar eigen manier te leren in een aantrekkelijke en rijke leeromgeving. Inmiddels heeft de Pionier ruim 140 leerlingen inclusief de peuters van speel-leergroep De Kleine Wereld. Het aantal stijgt nog steeds. Het merendeel van de leerlingen komt uit de wijken de Trije Terpen en De Woudhorne.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?