Rayon De Driesprong huldigt kampioenen 2018 · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Rayon De Driesprong huldigt kampioenen 2018

maandag 22 oktober 2018

Op vrijdag 19 oktober huldigde Rayon De Driesprong haar kampioenen in het lokaal van De Gevleugelde Vrienden in Twijzelerheide. Ook werden de gewonnen prijzen van seizoen 2018 uitgereikt. Rayon De Driesprong is het samenspel van de duivensportverenigingen Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide, Zwaluw Zwaagwesteinde en de Reisduif Zwaagwesteinde.

In 2018 waren er 55 toer kampioenschappen te verdelen. Daarnaast zijn er 17 kampioenschappen die over het gehele seizoen gaan. Uiteraard gaan de beste liefhebbers met de meeste en belangrijkste titels naar huis. In 2018 hebben 19 verschillende leden 1 of meer kampioenschappen behaald, dat waren evenveel als in 2017.
Rayon De Driesprong heeft naast de kampioenschappen elk jaar een veelheid aan prijzen te winnen. Elke week staan er tenminste 10 prijzen klaar maar daar komen ook nog de specials bij. Zo is er de Golden Classics competitie waarin alleen al ruim 9.000 euro omgaat. Hiervan is jaarlijks een aparte prijsuitreiking. Dan wordt er eens per jaar gevlogen om de bovenste 5 van de inkorf lijst en elk jaar is er een sponsorvlucht voor een goed doel.

Dit jaar was het goede doel, net als de voorgaande 7 jaren, De Swaen dag besteding in Veenklooster. Er werd dit jaar 1375 euro bijeengebracht voor De Swaen waarvan de Rabobank Noordoost Friesland € 125 schonk, een prachtig gebaar. De jeugd van de Swaen was met begeleiding op de prijsuitreiking aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. Het geld zal dit jaar worden besteed aan de de inrichting van een eigen winkel. De sponsorvlucht die tot deze opbrengst leidde, werd gehouden vanaf Deventer op 14 juli. De winnaar van de vlucht was een duif van Siebren Wierstra. Die won daarmee85 euro. In totaal werden op deze vlucht 40 prijzen verdeeld ter waarde van 1290 euro. Alle winnaars kregen deze op de feestavond uitgereikt.

Onder de winnaars van de prijzen van het seizoen 2018 werd een totaalbedrag van ongeveer 5200 euro verdeeld, afgezien van de Golden Classics. Er waren meer dan 50 verschillende prijswinnaars, dus hadden de meeste meespelende rayonleden tenminste 1 prijs.De aanwezigen leden op de feestavond konden dan ook vrijwel allemaal iets in ontvangst nemen. Dat stimuleerde de goede sfeer nog meer. Het werd dan ook een hele leuke avond. Het natje en droogje waren aanwezig en er kon een goed gesprek gevoerd worden. Om de kosten te dekken werd er traditiegetrouw nog een verloting gehouden met ook weer een veelheid aan prijzen. Voor elk wat wils en de gezelligheidszoekers waren allemaal winnaar.

Op de foto´s:
de afgevaardigden van De Swaen dag besteding met de ontvangen cheque;
de generale kampioenen van 2018.Achter v.l.n.r.: J. vd Bij (9), L.Bakker (1), S.Hiemstra (DeBruin-Hiemstra, 6), J. van Kammen (5), Theo de Bruin (De Bruin-Hiemstra, 6), L.F. de Bruin (5e aangewezen), Y. van Kammen (2), en voor v.l.n.r.: A.Bosma (3), J.Rottiné (4), Johannes& Marcel Postma (7).

Rayon De Driesprong huldigt kampioenen 2018 · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?