Readtsjes op zoek naar eerherstel

Zaterdag 07-11-2015
DE WESTEREEN - Na de blamage in Harlingen (6-0 verlies) spelen De Westereenders zondag op het eigen sportpark tegen LVV Friesland (aanvang 14.00 uur). Na een prima start van de competitie verloren “De Readtsjes” hun laatste wedstrijden tegen achtereenvolgens VC Trynwâlden, SC Franeker en FC Harlingen.

De bezoekers wonnen vorige week met maar liefst 5-1 tegen Nicator en Joris Wubbeling was met drie treffers de gevierde man bij De Leeuwarders. Hij scoorde tot dusver ook al negen keer voor de Blauwgelen en lijkt met Marten Jetze Kuperus van Udiros uit te gaan maken wie aan het eind van de rit “Die Torjägerkanone” mag ontvangen.

De afgelopen jaren hebben De Westereenders en LVV Friesland vaak tegen elkaar gespeeld en in deze ontmoetingen stapten De Leeuwarders vaak als winnaar van het veld. De thuisploeg vindt zichzelf met acht punten terug op plek negen en de gasten uit De Friese hoofdstad staan met eén puntje minder op plek twaalf in 3A.

Het duel in De Westereen staat dus zondag in het teken van de strijd om een plaats in het linkerrijtje en zal onder leiding staan van arbiter M.A Frankena. Voor mediapartner RTV Noordoost Friesland is verslaggever Twan Sleeuw aanwezig om de thuisblijvers op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op De Westereender grasmat.

Tweede team Readtsjes
Na de geflateerde 4-1 nederlaag (doelpunt Jarno Visser) in en tegen Bakkeveen spelen de mannen van oefenmeester Sjouke Borger ditmaal thuis (aanvang 10.30 uur) tegen Zevenhuizen. Beide ploegen vinden zichzelf op dit moment terug in de middenmoot en aangezien de top drie ONB, Bergum en Marum al een grote voorsprong hebben opgebouwd lijkt plek vier voor De Westereender en Zevenhuister equipe het hoogst haalbare voor dit seizoen.

terug naar overzicht

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie