Reconstructie Koailoane Damwâld van start · Foto('s): Nanne Nicolai
  Nanne Nicolai

Reconstructie Koailoane Damwâld van start

dinsdag 10 september 2019

Gisteren is aannemer Jansma Drachten begonnen met het onderhoud aan de Koailoane tussen Wâlterswâld en Damwâld.

Wethouder Kees Wielstra mocht vanmiddag het startsein geven door een stuk asfalt te frezen. “De staat van de Koailoane is voor velen al jarenlang een ergernis. Ik ben blij dat de weg nu groot onderhoud krijgt.” aldus Wielstra.

Verkeersveilige maatregelen
Veel fietsers voelen zich onveilig als ze moeten oversteken bij de tunnel in Wâlterswâld. Daarom komen er bij de onderdoorgang van de Centrale As verkeersdrempels en wordt de adviessnelheid op dit gedeelte 30 km/u. Om de verkeersopstoppingen voor de milieustraat van Omrin zo veel mogelijk tegen te gaan, komt er een langere opstelstrook. Tijdens de openingstijden staat er namelijk vaak een wachtrij.

Omleidingsroute
De weg is door de werkzaamheden gedeeltelijk voor het verkeer afgesloten. Volg de borden voor de omleidingsroute. De milieustraat blijft tijdens de reguliere openingstijden geopend. De Koailoane is naar verwachting halverwege oktober klaar.

Inhaalslag wegenonderhoud
Dit project maakt deel uit van het programma ‘Inhaalslag wegenonderhoud’. Dit is een onderhoudsplan waarmee de gemeente de komende drie jaar wegen aanpakt die in slechte staat zijn.

Ga voor meer informatie over de verkeersstremming naar www.dantumadiel.frl.

Bijschrift foto: Links: Kees Boersma (Doarpsbelang Wâlterswâld), Tom Bakker (raadslid SGP Dantumadiel), en een aanwonende. Rechts: wethouder Kees Wielstra geeft directeur G. Kempenaar van Jansma Drachten een hand.

 

 

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?