Record aantal bezoekers in het Readtsjerkje

Zondag 17-11-2019
ROODKERK - Readtsjerk, zondagmiddag 17 november rond 15.00 was het prachtige ‘Readtsjerkje’ afgeladen met publiek dat kwam voor het concert van ‘Gerrit Breteler and sons’.
Zoon Hylke Breteler (17 jaar) en schoonzoon Durk Slager (26 jaar) maakten hun debuut tijdens dit concert. Hylke zingt en speelt akoestisch gitaar. Durk is virtuoos op elektrisch gitaar.

Het programma bestond o.a. uit Friestalige nummers van Gerrit Breteler, Engelse liedjes van Tom Waits, Leonard Cohen, Cat Stevens en The Eagles. Peter van der Zwaag leidde de band op piano en accordeon.
Gerrit begon met ‘De jûn’, een ingetogen nummer, waarna hij een opbouw maakte naar het bekende ‘Father and son’ van Cat Stevens. Dit was het moment dat Hylke en Durk hun debuut maakten. Na dit duet klonk het applaus zo overweldigend dat het daarna door Hylke gezongen ‘Ljochtblauwe Reinjas’ voor een ontroerende verstilling zorgde.

De humoristische aankondigingen van Gerrit Breteler bepaalde de sfeer voor publiek en de jonge muzikanten. Dit was merkbaar toen Hylke ook zelf de aankondiging deed voor het te zingen nummer ‘Tango till theyre sore’. Hij vertelde dat hij bij een concert van Jack Bottleneck dit nummer had gehoord. De swingende versie met solo’s van Peter en Durk werden met applaus beloond.

In de pauze, die een kleine logistieke operatie vergde door het grote aantal bezoekers, kreeg iedereen koffie of thee. Hierna pakten Gerrit en Hylke in een duet de draad weer op met ‘Georgia Lee’. Durk Slager kon zijn muzikaliteit in de solo voor elektrische gitaar in ‘Hotel California’ laten horen. De toegift was het door iedereen meegezongen ‘Hallelujah’ van Cohen.

Wie niet in de gelegenheid was om bij dit bijzondere concert te zijn:
Gerrit, Hylke, Durk en Peter openen op 4 januari in Theaterkerk Nes het culturele seizoen met een nieuwjaarsconcert. De kaartverkoop hiervoor is geopend op www.theaterkerknes.nl

info@gerritbreteler.nl
06 41 60 58 98

terug naar overzicht
Gerrit Breteler and sons onder begeleiding van Peter van der Zwaag Staand applaus en we want moreVoor meer foto's zie www.rtvnof.nl
© Foto's: Peters Foto Nieuws

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie