Reünie CTS-Electro klas 1973-1974

Zondag 07-07-2019
DOKKUM - Het was inmiddels al ongeveer 45 jaar geleden dat we elkaar voor het laatst gezien hadden, dus leek het Willem Mulder en Harry Folkersma leuk om eens te weten wat er geworden was van deze klasgenoten.

Maar wie zaten er eigenlijk nog maar in deze klas en waar woonde men nu? De speurtocht begon en speurhond “Bennie de Jong” werd ingezet! Hij reed naar de laatst bekende woonplaats en dan maar vragen.

Soms ging tacticus Willem Mulder mee met Bennie, zo kwamen we in Oenkerk en vroegen bij een garage naar Evert de Jong, nou die kenden ze niet, ik zei hij is ongeveer 62 jaar oud en houd van voetbal, “O Evert Jol” zei die meneer en zo kregen we het adres en dronken even later koffie bij Evert. Zelfs Hotse Woudstra uit Canada werd gevonden en was aanwezig afgelopen zaterdag.

We begonnen om elf uur ons te verzamelen bij de oude school die tegenwoordig ROC Friese Poort heet en aan de birdaarderstaatweg zijn ingang heeft. Na de koffie gingen we de school bekijken met als gids de conciërge, onze dank gaat naar hem en de school Friese Poort.

Hierna een broodje en terwijl iedereen aan het kauwen was en dus stil, kon onze oud leraar Dries Sikkema het woord voeren. Dat ging hem net als vroeger goed af en een ieder luisterde geboeid naar zijn mooie verhalen. Ook oud lerares Kathy Sikkema was er, ze had Evert ook nog les gegeven op de lagere school.

Gym leraar Kees de Boer wist ook nog veel te vertellen over vroeger. De tijd vloog om en het was al een uur en tijd om te vertrekken naar Schreiershoek Recreatie.

Daar konden we verder herinneringen ophalen onder het genot van een natje en droogje. Tenslotte hadden we nog een rondvaart door het mooie Dokkum, we moesten nog wel even bukken bij de woudpoortbrug maar dat ging prima. Zo eindigde een prachtige dag.

 

terug naar overzicht
Reünie CTS-Electro klas 1973-1974Reünie CTS-Electro klas 1973-1974Reünie CTS-Electro klas 1973-1974
© Foto's: Willem Mulder

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie