Rondleiding wethouders langs ontwikkelingen in Kollum

Dinsdag 12-11-2019
KOLLUM - Maandag 11 november hebben de wethouders Van Esch en Boerema van Noardeast-Fryslân een rondleiding gehad langs een aantal punten in de tweede kern van de gemeente die voor verdere ontwikkeling in aanmerking komen.

Dit in het kader van de ontwikkeling van een visie over de stedenbouwkundige toekomst van Kollum voor 2020 en verder. Op door rijwielhandel Luinstra ter beschikking gestelde elektrische fietsen reed men langs de Voorstraat naar het van Sytzamahuis om vandaar uit te kijken naar de plek waar nu nog de oude Colle staat. Daar bleek men al begonnen met de sloopwerkzaamheden.

Reden temeer voor het organiserende Plaatselijk Belang Kollum om nu aandacht te vragen voor een goede invulling van het gebied tussen Voorstraat, Kindcentrum en Kaatsveld. Samen met het Maartensplein moet dit hart van het dorp als één geheel worden aangepakt. Architect en oud-Kollumer Jakob Bosma had hiervoor een stedenbouwkundig ontwerp gemaakt.

Verder is een kijkje genomen bij de Molenkampsbrug, die nog op gelijke hoogte als de brug in de Voorstraat moet komen, en vanaf de Hessebrug is gekeken naar de mogelijkheden voor een oostelijke ontsluiting van Kollum.Onder het genot van een kop koffie bij de plaatselijke koffiecorner werd geconcludeerd dat er weliswaar al een hoop is geregeld in Kollum, maar dat het dorp nog heel wat wensen over heeft. En dat ondernemers, Plaatselijk Belang en de gemeente samen daar zeer goede ideeën voor hebben.

terug naar overzicht
Rondleiding wethouders langs ontwikkelingen in Kollum Rondleiding wethouders langs ontwikkelingen in Kollum Meer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie