Rondom het Kleindiep in Dokkum binnenkort autovrij?

Maandag 16-09-2019
DOKKUM - Als het aan buurtbewoners ligt dan wordt het binnenkort rondom het Kleindiep in Dokkum autovrij. Één van de aanwonende starte een enquete, om de mening hierover te peilen.

Hierin staat het volgende beschreven: ,,We wonen met zijn allen op één van de mooiste plekjes van Dokkum. Naast het monumentale en fotogenieke is er ook het besef bij velen dat dit het keerpunt van de Elfstedentocht is. Het is een Anton Pieck achtige omgeving. Dat merken we ook aan de talrijke toeristen welke onze stad bezoeken. De oh’s en ah’s zijn niet van de lucht. Gedurende de gehele week, het hele jaar rond, worden hier foto’s gemaakt. Wat mij stoort is dat er gedurende het gehele jaar auto’s op de kades staan in dit gebied. Zou het niet mooi zijn dat deze verdwijnen van de Vleesmarkt en Wortelhaven?”, aldus de initiatiefnemer.

Er werden drie opties geboden: 1. laten zoals het nu is, 2. alle parkeervakken laten verdwijnen of 3. geheel auto vrij maken. De uitkomsten van de enquete werden in een brief naar de gemeente gestuurd. Tachtig procent van de ondervraagden ziet de Vleesmarkt (de Zijl tot aan de Bonte Brug) graag autovrij. Een aantal bewoners waren tegen, omdat ze graag op latere leeftijd de auto voor de deur willen hebben. Als de garages van de bewoners aan de Wortelhaven bereikbaar blijven, dan hebben deze aanwonenden er geen moeite mee als de parkeerplaatsen verdwijnen.

terug naar overzicht
Rondom het Kleindiep in Dokkum binnenkort autovrij?Meer informatie op www.rtvnof.nl
© Foto's: Lisa Taekema

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie