Ronkende motoren en zware regen domineerde Ee

Zaterdag 08-06-2019
EE - Op zaterdag 8 juni was de lucht boven Ee niet alleen gevuld met het geluid van ronkende oldtimermotoren, maar ook met zware regenbuien. Tussen de buien door was het af en toe even droog. De harde wind zorgde ervoor dat menig tent de lucht in ging en de nodige schade aanrichtte. Dit maakte het sleutelen aan en afstellen van de motoren er niet gemakkelijker op. Gelukkig lieten weinigen hierdoor de moed niet zakken en gingen de strijd aan.

Het evenement begon om 11.00 uur aan de Dodingawei achter Brânbuorren, echter door het slechte weer kwam het publiek pas op gang rond twee uur. Er kwamen 12 klassen aan de start met meer dan 200 deelnemers.

Er werd begonnen met de mini’s, vervolgens de 80cc klasse. Daarna was de brommer automaatklasse aan de beurt, gevolgd door de brommer versnelling. Aansluitend reden de oldtimerbrommers en de 50cc classics, maar ook de quads.

Hierna was het tijd voor de iets zwaardere klasse. Als eerste gingen de 125cc de baan op, deze is momenteel de snelst groeiende klasse met veel oud coureurs. Deze klasse wordt onderverdeeld in een A en B klasse om de iets minder ervaren coureurs een eigen competitie te geven.

Vervolgens kwam het geweld de baan op, vanaf 250cc tot aan de 500cc gaven act de préséance, dit is de klasse met de meeste pk’s. Nu was het de beurt aan de veteranen, deze nostalgische machines met hun eigen unieke geluiden lieten menig motor minnend racehart sneller kloppen.

Na de veteranen, de zelfbouw klasse, deze klasse bestaat hoofdzakelijk uit 500cc 2 cilinders, maar ook meerdere cilinders is in deze klasse toegestaan mits het motoren zijn van voor 1985. Opnieuw en traditiegetrouw werd dit evenement mede mogelijk gemaakt door Wietse Terpstra, hij stelde zijn land weer beschikbaar.

De vele sponsoren zorgen ervoor dat dit evenement bekostigd kon worden. Maar wat is een evenement zonder vrijwilligers, deze waren opnieuw massaal aanwezig en zorgden ervoor dat alles op rolletjes verliep.

terug naar overzicht
Crossers taal, hoe jong ook.Weinig publiek door de zware regenbuienDe strijd was er niet minder om. (Meer foto's en verslag op www.rtvnof.nl)
© Foto's: Peters Foto Nieuws


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie