Ropta Boys gaat verdedigend de mist in tegen SC Twijzel · Foto('s):

Ropta Boys gaat verdedigend de mist in tegen SC Twijzel

zondag 08 november 2015

Beide ploegen hadden afgelopen zaterdagmiddag iets goed te maken. Ropta Boys verloor vorige week van VIOD en S.C. Twijzel ging nipt onderuit tegen V.C. Trynwâlden. Er stond voor beide ploegen veel op het spel. De winnaar doet weer volledig mee om de bovenste plaatsen en de verliezer gaat naar de onderste regionen in de 4e klasse B. Uiteindelijk waren het de bezoekers, die in een open wedstrijd met veel kansen aan de goede kant van de score bleven. Deze keer was het de achterhoede van Ropta Boys die op cruciale momenten de mist in gingen bij de doelpunten van S.C. Twijzel.

Eerste helft met veel kansen
De wedstrijd begon desastreus voor Ropta Boys. S.C. Twijzel startte furieus en kreeg meteen een kans. Deze waarschuwing werd niet ter harte genomen, waardoor de tweede kans meteen raak was. Door gebrek aan scherpte kon Kees Jongsma op links een perfecte voorzet afgeven op de geheel vrijstaande Johannes van der Meulen die fraai raak kopte voor zijn ploeg. Deze dubbele verdedigingsfout betekende de 0-1 voor S.C. Twijzel in de achtste minuut. Door deze vroege treffer liep Ropta Boys opnieuw achter de feiten aan. Men probeerde zich te herstellen en kreeg in de veertiende minuut de kans op de gelijkmaker.

Het schot van Geert Linthof wordt geblokt door de keeper. De rebound leek een binnen tikker voor Tjidsger Braaksma, maar op het moment van schieten glijdt hij onderuit en weg kans. Geen doelpunt voor Ropta Boys, maar wel opnieuw pech voor Ropta Boys. Bij de eerstvolgende corner van S.C. Twijzel pakt keeper Remco de Vries de bal klemvast. Maar bij het neerkomen, klapt zijn enkel dubbel, waardoor hij noodgedwongen het veld moest verlaten. Een grote tegenvaller voor Ropta Boys. De wedstrijd werd hervat met aan weerszijden behoorlijk veel kansen en mogelijkheden. De betere kansen waren in de eerste helft voor S.C. Twijzel, vooral de actieve spits Johannes van der Meulen bleek een ware plaaggeest voor de verdediging van Ropta Boys.

S.C. Twijzel wist de toch behoorlijke kansen niet te verzilveren, waardoor Ropta Boys steeds beter in de wedstrijd kwam en zelf ook kansen begon te creëren in deze gelijk opgaande wedstrijd. Naarmate de eerste helft vorderde werd Ropta Boys gevaarlijker, maar de altijd hardwerkende Tjidsger Braaksma kon zijn kansjes niet verzilveren. Zo leek de eerste helft te eindigen in een voorsprong voor de bezoekers. Maar op slag van rust werd een één tweetje tussen Tjidsger Braaksma en Geert Linthof doeltreffend binnengeschoten door laatstgenoemde voor de 1-1. Na deze gelijkmaker kreeg Ropta Boys in blessuretijd zelfs nog de mogelijkheid om met een voorsprong te rusten. Een voorzet van Geert Linthof was op maat voor de vrijstaande Simon Dijkstra, maar de kopbal werd niet binnen geknikt, maar over. Gezien de kansenverhouding mocht Ropta Boys niet ontevreden zijn met deze gelijke stand bij rust.

Tweede helft met onnodige verdedigingsfouten
Ropta Boys begon de tweede helft opnieuw hardleers. De tweede helft was nog maar in paar minuten oud of de bal lag alweer achter invaller keeper Johannes de Groot. Verbazingwekkend was dat de goal identiek was aan de 0-1 van S.C. Twijzel. Opnieuw was het Kees Jongsma die vanaf links geheel ongehinderd een perfecte voorzet gaf op de vrijstaande Johannes van der Meulen. Deze speler liet de Ropta Boys keeper kansloos en tekende zijn tweede treffer van de middag aan. (1-2) Andermaal moest Ropta Boys weer opboksen tegen een achterstand. Opnieuw deed Ropta Boys dit niet onverdienstelijk, want net als in eerste helft wist de ploeg ook nu weer kansen te creëren.

Bijna had Edwin de Vries geluk toen zijn als voorzet bedoelde bal op de lat, buiten bereik van de keeper, het veld weer in stuiterde. Toch kwam Ropta Boys door hardwerken weer op gelijke hoogte. In de vijfentwintigste minuut werd een voorzet van Auke Meinsma koppend verlengd door Kees Kool naar Simon Dijkstra bij de tweede paal. Simon Dijkstra bleef koel en kopte de bal van dichtbij hard binnen voor de gelijkmaker. (2-2) De blijdschap van dit doelpunt was van korte duur, want de derde verdedigingsfout werd Ropta Boys na een dik half uur spelen in de tweede helft fataal. Een uittrap van de keeper werd geheel verkeerd in geschat door een Ropta Boys verdediger, met als gevolg dat speler Johannes van der Meulen kon doorlopen.

Deze speler behield goed het overzicht en gaf op het juiste moment breed op de aanstormende Patrick Huizinga. Deze speler liet keeper Johannes de Groot kansloos in de korte hoek. (2-3) Voor de derde maal moest Ropta Boys knokken om deze onnodige achterstand te niet te doen. Het werd nog een amusant laatste kwartier met aan weerszijden nog genoeg kansen om de score te veranderen. S.C. Twijzel haalde de trekker niet over, waardoor Ropta Boys kon blijven hopen op de gelijkmaker. Scheidsrechter de Klein liet nog lang doorspelen, maar ook deze extra tijd was niet meer besteedt aan Ropta Boys.

Conclusie: Een open wedstrijd met kansen aan weerszijden werd uiteindelijk mede beslist door te opzichtige verdedigingsfouten van Ropta Boys. Verder was er niets af te dingen op de overwinning van S.C. Twijzel. Gezien de gehele wedstrijd waren de betere kansen en mogelijkheden voor de bezoekers. Door dit verlies zakt Ropta Boys op de ranglijst en haakt S.C. Twijzel aan bij de top van de 4e klasse B. Eindstand: 2-3.

(C) Verslag: Jan Torensma

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00