Rosmos & the Blues

Maandag 18-03-2019
Waar:
Dokkum
Wanneer:
Dinsdag 26-03-2019
In de ‘Moanne fan it Fryske Boek’ gaat schrijver Willem Schoorstra samen met muzikant Jack Bottleneck op tournee door Fryslân. Op verschillende locaties door de hele provincie brengen zij een programma over de ‘blues’ in de breedste zin van het woord.

Zowel de verhalen van Willem Schoorstra als de nummers van Jack Bottleneck zijn rauw en eerlijk, niet zonder humor en altijd vitaal. Rosmos & the Blues gaat over vallen, over heel maken en over plezier. Rosmos & the Blues gaat over het vieren van het leven. Schoorstra: ‘De blues is het leven zelf: rauw en eerlijk, een stomp in je maag, een schop onder je kont. Het programma van Jack Bottleneck en mij doet precies dat: het stompt in je maag, het schopt onder je kont.’

Over Rosmos
Op verzoek van Boeken fan Fryslân schreef Willem Schoorstra dit jaar het cadeauboek voor de ‘Moanne fan it Fryske Boek’: Rosmos. Rosmos is een spannende en humoristische roman die zich afspeelt in de ‘onderklasse’ van de samenleving. Vol vaart neemt Willem Schoorstra de lezer mee in een verhaal over vrouwenhandel, moord, loyaliteit en afkomst. Over het opwarmen van diepvriessaté in een waterkoker. Over seks als verjaardagscadeau in het kader van een familietraditie.

Dinsdag 26 maart is Rosmos en Blues te zien in Bibliotheek Dokkum. Aanvang 20.00 uur, gratis toegang.

terug naar overzicht
Data optredens Rosmos & the Blues

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie