Samenwerking tussen Dokwurk, Raderwerk en gemeente Noardeast-Fryslân in Kollum · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Samenwerking tussen Dokwurk, Raderwerk en gemeente Noardeast-Fryslân in Kollum

woensdag 01 maart 2023

KOLLUM – Met ingang van 1 maart gaan Dokwurk, Raderwerk en de gemeente Noardeast-Fryslân samenwerken op de locatie Rijdstraat 2 in Kollum. Het pand is inmiddels verbouwd, zodat het weer voldoet aan de eisen van deze tijd.

De samenwerking is voor alle partijen een mooie stap. “Raderwerk was al langer op zoek naar nieuwe huisvestingsruimte voor de demontage afdeling, die nu nog gevestigd is aan de Timmerwerf 4 in Kollum” aldus Cees Jan Gieskes, directeur Werkpro waar Raderwerk een onderdeel van is. Jan Knol, directeur Dokwurk geeft aan dat de samenwerking het mogelijk maakt dat ongeveer 25 medewerkers van Dokwurk een werkplek hebben gevonden die past bij ieders mogelijkheden. Bovendien helpt het in onze duurzame en circulaire doelstellingen.

Ook wethouder Jouke Douwe de Vries van Noardeast-Fryslân is blij met deze samenwerking. Hierdoor ontstaat er weer een mooie plek in de ‘mienskip’ die veel mogelijkheden biedt. Zo zal naast de gemeentewerf ook een deel van het gebiedsteam haar intrek in dit pand nemen waarmee we een plek creëren waar iedereen drempelloos mee mag doen. Daarnaast sluit het volledig aan bij de duurzame en circulaire ambitie van de gemeente.

Op korte termijn kunnen burgers uit de regio hier hun overtollige spullen kwijt. Door de inzet van goed gekwalificeerde medewerkers van Dokwurk en Raderwerk worden deze spullen gerepareerd of gedemonteerd en op een zodanig verantwoorde wijze gerecycled en/of hergebruikt, zodat we ook op die wijze bijdragen aan een beter milieu. De producten, die hergebruikt kunnen worden, zijn o.a. weer verkrijgbaar in de kringloopwinkel van Radarwerk aan de Voorstraat in Kollum of dienen als grondstof voor nieuwe producten.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?