SC Kootstertille in ware thriller langs VIOD · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

SC Kootstertille in ware thriller langs VIOD

zondag 03 november 2019

Op zaterdag 2 november stond voor VIOD een uitwedstrijd tegen SC Kootstertille op het programma. Na de 5-2 overwinning op Friese Boys van vorige week waren de blauwhemden vastberaden om ook vandaag 3 punten mee naar huis te nemen.

Door een treurige reden was het voor de mannen van Kootstertille de 1e wedstrijd sinds 2 weken, en hebben we voor de wedstrijd 1 minuut stilgestaan voor het overlijden van Rienk Waaksma. Toen de bal eenmaal rolde in de Tille begonnen beide ploegen goed aan de eerste helft, maar de mannen in het wit hadden de eerste tien minuten toch de bovenhand wat leidde tot de 1-0 voor Kootstertille door Kees de Vries. Daarna herpakte VIOD zich goed en dwong de 1-1 af. Een eigen goal die geassisteerd werdt door Pieter Ele Kuitert. Hierdoor kregen de Driezumers meer vertrouwen en werd er beter gevoetbald, als gevolg daarvan scoorde VIOD twee loepzuivere goals maar die werden van afgekeurd door de grensrechter van de Tille. De thuisploeg had het lastig tegen de Driezumers en kwamen amper opbouwen toe, wat vaak leidde tot de lange ballen die bijna allemaal onderschept werden door de achterhoede van VIOD.

Ook bij de Driezumers werd veelvuldig de lange bal gebruikt, zo ook in de 37e minuut toen de bal door het doorkoppen van Erik van der Veen de bal bij de voeten van Renze Visser viel, hij wist de aanval om te zetten in een vrije trap. Die bleef niet onbenut, want aanvoerder Roelof van der Veen wist hem binnen te koppen uit een prima vrij trap van Gerald Mous. Na rust bleef VIOD veelal op eigen helft en gokte op een snelle uitbraak, hierdoor had de thuisploeg weer de mogelijkheid om op te bouwen en kregen ze de bovenhand gedurende de tweede helft. VIOD brak wel een paar keer er goed uit met de lange bal, maar ook toen stond Anne Hoeksma weer trouw met zijn vlag omhoog en had de thuispartij weer balbezit. Zo ging het eerste half uur van de tweede helft voorbij. Toen in de 79e minuut de thuispartij een penalty kreeg en werd benut door Gerbrand Waaksma. Het was een hele geladen tweede helft en beide partijen waren tot alles in staat om de 3 punten winnen. De laatste 20 minuten was het heel erg verdedigen voor de blauwhemden wat ze goed afging. Helaas kwam er in de 85e toch de beslissende goal voor de thuispartij. De grensrechter van de Driezumers werd volkomen genegeerd en daarmee werd de eindstand bepaald op 3-2. Op zaterdag 9 november treedt VIOD (nummer 2 op de ranglijst) aan tegen ODV (nummer 3 op de ranglijst). Om 14.30 uur te Treffersheech.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00