SC Veenwouden begint de competitie tegen Be Quick Dokkum

Vrijdag 20-09-2019
FEANWâLDEN - Zaterdag gaat de competitie weer van start. Een prachtige competitie die voor de supporters van SC Veenwouden vele derby’s kent. Dat wordt genieten. SC Veenwouden begint het seizoen met een thuiswedstrijd tegen BE Quick Dokkum. De Dokkumers zijn dit jaar, na twee jaar in de eerste klasse te hebben gespeeld, weer teruggekeerd in de tweede klasse. Om 14.30 uur zal scheidsrechter René Wijma uit Oosterwolde het startsein geven op sportpark de Kemphaan.

Hoofdtrainer Anton van Zwol kijkt uit naar zijn tweede seizoen bij SC Veenwouden. De ambitie is om dit jaar weer iets hoger te eindigen dan de tiende plaats die het afgelopen seizoen werd behaald. Dat is ambitieus, want de tweede klasse heeft zeker niet aan kwaliteit ingeboet. De grote favoriet is uiteraard FC Burgum, de fusievereniging van BCV en Burgum. Maar ook SC Joure, VEV 67, SV Marum, Zuidhorn, VVI en Be Quick Dokkum lijken op voorhand zich in de titelstrijd te gaan mengen. Wat dat betreft kent SC Veenwouden op papier een zware seizoenstart met de tegenstanders als Be Quick Dokkum, SC Joure, VEV ’67 en FC Burgum.

Wisselend succes

Na het vertrek van een aantal spelers heeft trainer Van Zwol de selectie kunnen aanvullen met Diederik Lodewijks en Dax Koopmans uit de eigen jeugd. Daarnaast is Jordy Weijkamp teruggekeerd op het ‘nest’ en is keeper Jakko Veldstra overgekomen van Broekster Boys. SC Veenwouden heeft een oefencampagne achter de rug met wisselend succes en veel personele wisselingen. Er werd gewonnen van VV Minnertsga, gelijk gespeeld tegen DTD en verloren tegen Oerterp. In de beker moest SC Veenwouden de meerdere erkennen in ZAP Breezand en Leeuwarder Zwaluwen. Afgelopen zaterdag werd er zeer knap gewonnen van zondag eersteklasser GACV uit Grou. Niet voldoende om door te gaan in de beker, maar er is wel vertrouwen getankt.

Weer terug

De tegenstander komende zaterdag, Be Quick Dokkum, heeft het als grote vereniging ook niet langer dan twee jaar kunnen bolwerken in de eerste klasse en is terug in de tweede klasse. Trainer Henk Konings heeft Be Quick Dokkum deze zomer verruild voor de uitdaging bij FC Burgum. Zijn plaats wordt ingenomen door onze gewaardeerde oud-trainer Dick Sangers, die vijf zeer succesvolle jaren heeft gekend bij VV Balk in de eerste klasse. Hij is aangetrokken om Be Quick Dokkum met jong talent zo snel mogelijk terug te loodsen naar de eerste klasse.

De oefencampagne en beker verliepen ook voor Be Quick Dokkum met wisselend succes. Be Quick wist zich eveneens niet te plaatsen voor de volgende bekerronde. Er werd verloren van Broekster Boys en Oerterp. De laatste wedstrijd tegen zondag tweedeklasser Gruno werd wel gewonnen. Wat dat betreft zijn er zeker overeenkomsten met het voorseizoen van SC Veenwouden. De wedstrijd van komende zaterdag is dan ook een mooie graadmeter voor beide teams om te ontdekken waar ze staan.

De wedstrijdsponsoren bij deze wedstrijd zijn: Abiant Uitzendbureau Feanwâlden, Bosma Minicars Feanwâlden en Van Wieren & Vellinga Dokkum.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie