SC Veenwouden gaat voor driepunter tegen VVI · Foto('s): 

SC Veenwouden gaat voor driepunter tegen VVI

donderdag 26 oktober 2017

Sportief gezien loopt het nog niet bij SC Veenwouden. Afgelopen week moest SC Veenwouden een terechte 3-0 nederlaag accepteren in de derby tegen Broekster Boys. Komende zaterdag is er de kans op revanche in de thuiswedstrijd tegen VVI uit Idskenhuizen.

De competitie is nu vijf wedstrijden onder weg en in de ranglijst zit inmiddels enige tekening. Broekster Boys en CVVO voeren samen de ranglijst aan. Ze worden gevolgd door SC Joure en Marum. Verwacht mag worden dat de beide degradanten uit de eerste klasse, BCV en Leeuwarder Zwaluwen zich ook nog gaan mengen voor de kop in het klassement. Onderin zit er al enige druk bij ONT, De Griffioen, FC Grootegast en SC Veenwouden.

Nieuwe kans
Voor komende zaterdag staat voor ‘rode lantaarndrager’ SC Veenwouden de thuiswedstrijd tegen VVI uit Idskenhuizen op het programma. Beide teams kennen elkaar door de jaren heen vrij goed. Voor de blauwwitten is deze wedstrijd een nieuwe kans om de eerste punten bij elkaar te spelen. Het zou een belangrijk steuntje in de rug zijn naar herstel van vertrouwen. Het team verdient dat ook. In de wedstrijd tegen een sterker Broekster Boys wist SC Veenwouden diverse kansen te creëren. Dat was de week ervoor ook al het geval in de wedstrijd tegen Wykels Hallum. Nu moeten deze kansen nog worden benut. Op het moment dat het team daarin slaagt, kan het stappen maken en weer voorzichtig omhoogkijken. Ongetwijfeld zal trainer Riemer Kooistra zijn aanvallers en middenvelders daar deze week extra op hebben getraind.

Nog niets verloren
De tegenstander van zaterdag, VVI, kent een goede seizoenstart. In de openingswedstrijd werd er gewonnen van de Leeuwarder Zwaluwen, daarna volgden gelijke spelen tegen SC Stiens, BCV en FC Grootegast. Vorige week werd er gewonnen van De Griffioen uit Oosterwolde. Het scorend vermogen komt vooral bij Daniel Kleiterp en Ronald de Jong vandaan. VVI-trainer Andre Semplonius zal, in de wetenschap dat er nog geen wedstrijd is verloren, tevreden zijn met een zesde stek in de ranglijst.

Voor SC Veenwouden zal er dus alles aan gelegen zijn om VVI zaterdag de eerste nederlaag te bezorgen. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt op sportcomplex De Kemphaan in Feanwalden. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter A.J. Benjamins uit Emmen. Pupil van de Week is Riemer van Zwol van de F3. De wedstrijdsponsoren zijn Snowcentrum uit Leeuwarden & Joure, Bosma Minicars uit Feanwalden en de Freonen fan SCV. Na afloop van de wedstrijd organiseren de Freonen fan SCV in de kantine tijdens de nazit wederom een spectaculair ‘Draaiend Rad’ met vele mooie prijzen.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio