SC Veenwouden gaat het opnemen tegen VV Zuidhorn · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

SC Veenwouden gaat het opnemen tegen VV Zuidhorn

vrijdag 14 februari 2020

Na de uitwedstrijd vorige week tegen VV Zwaagwesteinde wacht SC Veenwouden dit weekend weer een thuiswedstrijd. Zaterdag komt VV Zuidhorn op bezoek in Feanwâlden. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter A.J. Benjamins uit Emmen en begint om 14.30 uur.

Mooie overwinning
SC Veenwouden wist afgelopen zaterdag na twee verliespartijen tegen de nummers 2 en 3 op de ranglijst, Be Quick Dokkum en SC Stiens, weer te winnen. Buur VV Zwaagwesteinde was niet opgewassen tegen SC Veenwouden. Toch werd het geen gemakkelijke middag in De Westereen. De thuisploeg liet zich ver terug zakken, waardoor het voor SC Veenwouden lastig werd om er doorheen te voetballen. Op aangeven van Jordy Weijkamp wist Wytse Veenstra voor rust te scoren. In de tweede helft begon VV Zwaagwesteinde iets meer aan te dringen. Maar beide teams konden niet zorgdragen voor echt voetbalvermaak. Uiteindelijk gooide Rinse Procee de wedstrijd in het slot met een fraai afstandsschot. Daarmee is ook alles gezegd over deze wedstrijd. Belangrijkste is uiteraard de 3 punten die mee naar huis konden worden genomen. SC Veenwouden staat met 23 punten op een achtste plek in de grote middenmoot van de ranglijst.

Belangrijk wapen
Net als SC Veenwouden staat ook VV Zuidhorn in de middenmoot. Met 25 wedstrijdpunten bezetten de Groningers een keurige zesde plek. En dat is een goede prestatie van debutant VV Zuidhorn. Afgelopen zaterdag moesten de mannen van trainer Bob Pontjodikromo hun meerdere erkennen in SC Stiens. Daarvoor werd er met 2-3 gewonnen van VV Nijland en maar liefst 6-1 VVI. Spits Jaap Jacobs is een belangrijk wapen in de selectie van VV Zuidhorn. Hij is altijd scherp voor de goal en weet zeker koppend voor ontzettend veel gevaar te zorgen. Hij heeft dit seizoen alweer 13 keer gescoord.

Eerder wapenfeit
Ook in de eerdere thuiswedstrijd was Jacobs zeer gevaarlijk en heeft aan een klein moment genoeg om toe te slaan. Op dat moment van VV Zuidhorn de trotste koploper. Nadat Sybrand de Graaf SC Veenwouden op 0-1 had gezet, was het Jaap Jacobs die al snel daarna de stand gelijktrok. In een aantrekkelijke wedstrijd kwam VV Zuidhorn met een afstandsschot in de kruising van Brian Tefi op een 2-1 voorsprong. Vanaf dat moment ging het, mede door een omzetting bij VV Zuidhorn, echt lopen bij SC Veenwouden. In een zeer aantrekkelijke tweede helft wisten de mannen van trainer Anton van Zwol de wedstrijd steeds meer naar hun hand te zetten. Met mooi combinatievoetbal wisten Wytze Veenstra en tweemaal Stefan Jan Sijtsma de wedstrijd te kantelen en kon SC Veenwouden met een 2-4 overwinning afreizen richting Feanwâlden.

Aantrekkelijke wedstrijd
Het zal zaterdag ongetwijfeld weer een aantrekkelijke wedstrijd worden tussen VV Zuidhorn en SC Veenwouden. Beide teams zullen op zoek gaan naar de 3 wedstrijdpunten. VV Zuidhorn wil wat goed maken en probeert aansluiting te vinden bij de subtop. SC Veenwouden zal wat graag over VV Zuidhorn heen springen op de ranglijst. De wedstrijdsponsoren deze wedstrijd zijn NIVO uit Leeuwarden, Eetcafé De Meerpaal uit Earnewâld en Sake Store uit De Westereen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?