SC Veenwouden gaat naar TONEGO · Foto('s):

SC Veenwouden gaat naar TONEGO

vrijdag 12 april 2019

Zaterdagmiddag 13 april gaat SC Veenwouden op bezoek bij TONEGO in Luttelgeest. Beide teams zullen wat graag de punten willen binnenhalen. TONEGO staat op de voorlaatste plek met 13 wedstrijdpunten. Eentje meer dan Wykels Hallum. De druk zit er dus volop bij de mannen uit de polder. SC Veenwouden staat op plaats 10 met 22 punten en wil zich graag veilig spelen. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt in Luttelgeest. Scheidsrechter deze middag is de heer N.T.R. Vonk.

Afgelopen week moest SC Veenwouden thuis een enigszins zure nederlaag incasseren tegen VV Hardegarijp. SC Veenwouden wist zelf de meeste kansen te creëren, maar was ongelukkig in de afronding. Daartegenover stond de ‘klutsgoal’ van VV Hardegarijp die uiteindelijk voldoende bleek te zijn voor de winst. Bij winst had SC Veenwouden een goede stap kunnen zetten naar handhaving in de tweede klasse. Naast het verlies van SC Veenwouden verloren TONEGO, Nijland, CVVO en Wykels Hallum eveneens, zodat het onderlinge puntenverschil onderin de ranglijst onveranderd is gebleven.

TONEGO, dat staat voor ‘Tot ons nut en genoegen opgericht’, verloor afgelopen zaterdag met 2-1 van ’t Fean ’58. De eerste helft was duidelijk voor de Feansters en dat leidde tot een 2-0 voorsprong. In de 66 ste minuut scoorde TONEGO de 2-1 aansluitingstreffer en kreeg vanaf dat moment voetballend de overhand. Ternauwernood wisten de Feansters de voorsprong vast te houden.

Ondanks dat thuis een eenvoudige 3-1 overwinning werd behaald is SC Veenwouden dus gewaarschuwd. BCV, SC Stiens en VV Nijland kunnen daarover meepraten. Zij verloren allemaal in Luttelgeest. TONEGO kan altijd verrassen. Het scorend vermogen zit voornamelijk bij Pascal van Driel, Sjoerd Tuinhof en Okke op de Kelder. Zaterdag zal moeten blijken wie van de beide teams aanspraak op de punten kan maken.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00