SC Veenwouden gaat op bezoek bij Be Quick Dokkum · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

SC Veenwouden gaat op bezoek bij Be Quick Dokkum

vrijdag 31 januari 2020

Op zaterdag 1 februari staat voor SC Veenwouden de uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld op kunstgras en zal dus zeker doorgaan. Er wordt om 15.00 uur onder leiding van scheidsrechter René Boer afgetrapt op sportaccommodatie ’t Tolhus in Dokkum.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen SC Stiens was er eentje om snel te vergeten. De manschappen van hoofdtrainer Anton van Zwol konden voetballend geen passend antwoord vinden op een gedreven SC Stiens. Veel kansen voor SC Stiens leverde dat niet eens op. Het waren vooral de eigen onvolkomenheden die SC Stiens in het spreekwoordelijke zadel hielpen. SC Veenwouden was te slordig aan de bal met veel onnodig balverlies en echte kansen werden er zaterdag niet gecreëerd. Daarmee gingen de 3 punten terecht mee naar Stiens.

Be Quick wist afgelopen zaterdag zelf een keurige 0-2 overwinning te pakken op VV Kollum. De Dokkumers waren de bovenliggende partij, maar wisten tegen een goed georganiseerd en gedisciplineerd VV Kollum in de eerste helft het net niet te vinden. Pas in de het slotkwartier van de wedstrijd konden de Dokkumers met 2 doelpunten de volle winst te pakken. Daarmee staat de Be Quick, samen met Marum, op een gedeelde tweede plaats achter koploper FC Burgum. Met de enigszins verrassende nederlaag van Marum tegen ’t Fean ’58, heeft FC Burgum nu een gat geslagen van maar liefst 10 punten.

Zaterdag begint de wedstrijd weer op de brilstand. SC Veenwouden zal gemotiveerd zijn om alles uit de kast te halen tegen het goed spelend en technisch vaardig Be Quick Dokkum. Dat begint met een goede organisatie en het benutten van de kansen, die ongetwijfeld zullen komen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?