SC Veenwouden gaat voor de punten bij SC Stiens · Foto('s):

SC Veenwouden gaat voor de punten bij SC Stiens

donderdag 28 maart 2019

Zaterdag 30 maart gaat SC Veenwouden op bezoek bij SC Stiens. Beide teams staan dichtbij elkaar op de ranglijst en willen beiden graag punten pakken om weg te blijven van de kelder. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt in Stiens. De scheidsrechter van dienst is Nick Schulte uit Nieuw-Schoonebeek. De weersverwachtingen zijn prima voor een leuke pot voetbal.

SC Veenwouden had afgelopen week een vervelende wedstrijd tegen SV Marum. In de eerste helft vergat SC Veenwouden zelf te scoren. Na een twijfelachtig gegeven penalty werd een ruststand van 1-0 bereikt in het voordeel van SV Marum. Volstrekt onnodig bracht SC Veenwouden zichzelf daarmee in de problemen. In de tweede helft werd SV Marum sterker en kwam er na 90 minuten een 4-1 eindstand op het scorebord te staan.

SC Stiens speelde afgelopen zaterdag tegen koploper BCV uit Burgum en wist een verrassend 0-0 gelijkspel uit het vuur te slepen. De Burgumers hadden problemen met het fysieke spel van SC Stiens. De mannen van René Dijkstra slaagden erin om de eigen verdediging gesloten te houden, om zelf met een counter zo nu en dan gevaarlijk te worden richting de Burgumer goal. Maar gescoord werd er uiteindelijk niet.

Met deze uitslag is het spannend geworden in de kop van het klassement. Leeuwarder Zwaluwen zit BCV  op de hielen. De achterstand is nog slechts 1 wedstrijdpunt. Op 11 mei gaat BCV op bezoek bij de Zwaluwen. Ook onderin is er nog van alles mogelijk. ’t Fean ’58, SC Stiens, SC Veenwouden en VV Nijland staan allemaal dicht bij elkaar, waarbij SC Veenwouden en VV Nijland nog een onderlinge wedstrijd moeten inhalen. Daaronder staan CVVO, TONEGO en Wykels Hallum. De spanning zal ongetwijfeld langzaam maar zeker gaan oplopen.

In het eerdere duel tussen SC Veenwouden en SC Stiens leed SC Veenwouden een zure 2-1 nederlaag. De manschappen van trainer Anton van Zwol zullen gebrand zijn op een goed resultaat. Zeker na de eerdere nederlagen tegen de subtoppers VVI en SV Marum. Of dat voldoende is weten zaterdagmiddag.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00