SC Veenwouden moeizaam voorbij VV Zwaagwesteinde · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

SC Veenwouden moeizaam voorbij VV Zwaagwesteinde

zondag 09 februari 2020

SC Veenwouden moeizaam voorbij Zwaagwesteinde: 0-2. SC Veenwouden is erin geslaagd de streekderby tegen laagvlieger Zwaagwesteinde te winnen. Een echte derby was het niet, daarvoor was de wedstrijd veel te tam.

Na een goede eerste helft waarin de thuisclub massaal inzakte en de gasten heer en meester waren volgde een hele slordige tweede helft waarin de gasten verzuimden de nekslag uit te delen waardoor het spannend bleef. Pas in de slotfase wist SCV de bevrijdende tweede treffer te maken.

De wedstrijd
De thuisclub koos ervoor om de verdedigende stellingen te betrekken zodra men balverlies leed en daardoor bouwde SCV een groot veldoverwicht op. Het duurde tot de 20e minuut voordat de eerste kans te noteren viel voor SCV. Wytze Veenstra kreeg een vrije kans bij de tweede paal na een voorzet van Sybrand de Graaf maar de kopbal ging voorlangs. Doelman Gerrit Daleman moest daarna in actie komen bij een hard schot van Stefan Jan Sijtsma dat hij tot corner verwerkte. De corner van Jordy Weykamp werd door Robbert Lodewijks op de kruising gekopt. Sybrand de Graaf werd eveneens een aantal malen dreigend maar treffers leverde dat niet op.

Na 35 minuten kwam SCV verdiend aan de leiding toen Wytze Veenstra een voorzet van Jordy Weykamp doeltreffend afrondde:0-1 De thuisclub was in de eerste helft slechts eenmaal gevaarlijk uit een corner maar de poging van Jan Eisma ging naast. In een matige tweede helft was slordigheid troef bij beide teams waardoor het spelpeil stevig daalde. De thuisclub leek meer grip te krijgen op de wedstrijd en werd enige malen gevaarlijk via de counter via Jan Eisma maar tot treffers leidde dat niet.

De gasten herpakten zich hierna maar verzuimden de beslissende tweede treffer te maken. Sybrand de Graaf schoot hard maar wel net over en een nieuwe poging belandde op de paal. Doelman Daleman verwerkte daarna een schot van Arjen Haringsma tot corner. In de 86e minuut werd het duel dan toch definitief beslist toen invaller Rinse Procee handig zijn directe tegenstander uitkapte in het strafschopgebied en de bal droog en hard inschoot: 0-2. Een verdiende zege voor SC Veenwouden ondanks een matige tweede helft.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?