SC Veenwouden moet aan de bak tegen Blauw Wit ‘34 · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

SC Veenwouden moet aan de bak tegen Blauw Wit ‘34

vrijdag 08 februari 2019

Zaterdag 9 februari mag SC Veenwouden aantreden tegen runner-up Blauw Wit ‘34 op sportpark van de Wiarda in Leeuwarden. Naast voetbal wordt er deze dagen op het sportpark vooral gesproken over de legionelladreiging. Inmiddels zijn de douches voor de veldsport op het sportcomplex afgesloten. In hoeverre de spelers na de wedstrijd gedoucht weer terug kunnen richting Feanwâlden is nog onduidelijk. De wedstrijd gaat hoe dan ook gewoon door. Scheidsrechter Vincent Buitenhuis uit Rouveen zal om 15.00 uur fluiten voor de aftrap.

Trainer Anton van Zwol van SC Veenwouden kan met een goed gevoel terugkijken op de afgelopen weken. De oefencampagne verliep succesvol en zaterdag werd Wykels Hallum in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop met 2-1 verslagen. SC Veenwouden was 70 minuten lang de bovenliggende partij in de wedstrijd, maar verzuimde het karwei af te maken. Uit de verschillende kansen wisten de Feanwaldsters slechts twee keer te scoren. Nadat Wykels Hallum 20 minuten voor tijd de aansluitingstreffer wisten te maken, ontstond er een andere wedstrijd. Vooral ook omdat spits Wytze Veenstra geblesseerd uitviel. Toch wist de verdediging van SC Veenwouden stand te houden en de belangrijke 3 punten thuis te houden. Hierdoor kon SC Veenwouden zich aansluiten bij de middenmoot en staat nu negende met 16 punten.

Uitdagend
Het programma voor de komende weken is op z’n minst uitdagend te noemen. Zaterdag wordt een bezoek gebracht aan runner-up Blauw Wit ’34, de weken daaropvolgend komen SC Joure en SV Marum op bezoek bij SC Veenwouden. Wat dat betreft kunnen de mouwen worden opgestroopt bij de manschappen van het trainersduo Van Zwol & Van Zwol.

Blauw Wit ’34 trainer Bert Hollander heeft zijn team goed aan het voetballen gekregen. De laatste nederlaag is alweer van 1 december 2018 toen Blauw Wit met 2-1 onderuit ging bij SC Joure. Afgelopen zaterdag werd koploper BCV in Burgum door Blauw Wit spreekwoordelijk over de knie gelegd met een 0-4 overwinning, met een hattrick van Arjen Boonstra. Dit enigszins onverwacht verlies zal in Burgum ongetwijfeld nog naklinken.

Overtuiging en power
Blauw Wit ’34 heeft een goed spelersgroep, zowel kwalitatief alsook in de breedte. Het team speelt met overtuiging en veel power en maakt zich op voor de terugkeer naar de eerste klasse. Boegbeeld en aanvoerder Bob Schepers laat dit jaar zijn groot voetbaltalent weer zien. Ook scorend doet hij mee met maar liefst 10 goals achter zijn naam. Daarnaast komt er veel scorend vermogen van de broers Floris en Arjen Boonstra en Kayin Kleefstra.

Trainer Anton van Zwol zal zijn team ongetwijfeld voorbereiding op een zware wedstrijd, waarbij voorkomen moet worden om in het mes te vallen van de snelle vleugelspelers van Blauw Wit ’34. Het is de kunst om een eventuele tegengoal zo lang mogelijk uit te stellen en tegelijkertijd via speldenprikken de tegenstander pijn te doen. Het mag duidelijk zijn dat Blauw Wit ’34 de favoriet is, maar ook de druk om te winnen ligt er. In het gevecht om de toppositie met BVC Burgum, SV Marum, VVI en Leeuwarder Zwaluwen mogen geen punten worden gemorst.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio