SC Veenwouden niet bij de les tegen CVVO · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

SC Veenwouden niet bij de les tegen CVVO

zondag 19 mei 2019

SC Veenwouden leed een terechte nederlaag in Lemmer tegen CVVO, dat streed voor haar laatste kans om de nacompetitie te ontlopen. Aangezien Nijland een punt pakte was alle moeite voor niets en moet CVVO nacompetitie gaan spelen. De thuisclub was veel feller dan SCV dat zeer slordig speelde en daarvoor de rekening kreeg gepresenteerd.

De wedstrijd
Al in de 2e minuut nam CVVO de leiding toen Redmer Bruinsma vrij mocht inkoppen bij de tweede paal na een voorzet van Job Zwager: 1-0. In de 17e minuut hielp scheidsrechter Stundebeek de thuisclub een handje door een duw van Arjen Haringsma te bestraffen met een penalty die door Lourens Visser werd benut: 2-0. In de 33e minuut kwam SCV terug tot 2-1 toen Rinse Procee met een fraaie vrije trap succes had. SCV was in deze fase de betere ploeg en Sybrand de Graaf was tweemaal dicht bij de gelijkmaker maar zijn kopbal werd door Sieger Veenstra uit de kruising gekopt en zijn schot belandde op de lat. Direct na rust had de enige uitblinker bij SCV, Sybrand de Graaf wel succes toen hij de defensie van CVVO dolde met een solo en ook doelman Miedema in de luren legde: 2-2.

CVVO had echter direct het antwoord paraat toen Patrick Lip aan de rechterkant alle ruimte kreeg voor een voorzet die door Thomas Miedema hard werd binnen geschoten: 3-2. CVVO bleef daarna gevaarlijk en zwak verdedigen werd in de 56e minuut door Patrick Lip afgestraft: 4-2. In de 68e minuut dolde Patrick Lip opnieuw de defensie waarna Nivard Vrieling de bal in eigen doel werkte: 5-2. Een kwartier voor afloop slaagde de zwakke SCV-defensie er opnieuw niet in de bal weg te werken waarna Job Zwager uit deze scrimmage 6-2 aantekende. In de 83e minuut bepaalde Stefan Jan Sijtsma de eindstand op 6-3 door na een fraaie 1-2 combinatie met Wytze Veenstra raak te schieten. Een zwakke wedstrijd van SCV, eentje om maar zo snel mogelijk te vergeten.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00