SC Veenwouden ontvangt nieuwe buur FC Burgum · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

SC Veenwouden ontvangt nieuwe buur FC Burgum

vrijdag 11 oktober 2019

Zaterdag staat er een interessante wedstrijd op het programma. Het is de eerste ontmoeting tussen SC Veenwouden en de nieuwe buur FC Burgum. FC Burgum is de onbetwiste kampioenskandidaat van de tweede klasse I. Maar of deze gasten dit ook waarmaken kunnen valt nog te bezien. Afgelopen zaterdag werd toch wel verrassend met 1-3 verloren van SV Marum.

Trainer Anton van Zwol kan terug kijken op een goede wedstrijd tegen VEV ’67. Vooral in de eerste helft had SC Veenwouden al op een 0-3 voorsprong moeten staan. Helaas werden een aantal kansen niet benut en stond de paal of de lat meerdere malen een doelpunt in de weg. Uiteindelijk wist de blauwwitte formatie direct na rust de 2-0 op het scorebord te zetten. Op dat moment ook een zeer verdiende voorsprong. Nadat VEV’67 de aansluitingstreffer wist te maken, werd het toch nog een aantal keren gevaarlijk. Mede door goed keeperswerk van Wietse Reitsma kon de aansluitingstreffer niet worden gemaakt door VEV ’67 en wist SC Veenwouden de drie punten bij te schrijven.

Vertrouwen
Terugkijkend op de eerste drie wedstrijden had er met enig geluk nog meer ingezeten tegen zware tegenstanders. Tegen Be Quick Dokkum werd er onnodig een gelijkspel weggegeven en tegen SC Joure had SC Veenwouden ook het gevoel dat er meer in had gezeten dan het gelijkspel. Desondanks koestert trainer Anton van Zwol de vier punten die tot op heden zijn behaald. Dat geeft vertrouwen om ook tegen FC Burgum te gaan voor een goed resultaat.

De tegenstander van zaterdagmiddag, FC Burgum, is het fusieproduct van zaterdag tweedeklasser BCV en zondag eersteklasser VV Bergum. Een nieuwe vereniging met een nieuwe naam en een nieuw clubtenue. FC Burgum is het voorbeeld van een zorgvuldig fusietraject waar ze in Burgum met recht trots op mogen zijn. Als bekroning van dit traject heeft de gemeente Tytsjerksteradiel groen licht gegeven voor een nieuwe moderne sporthal, waarin ook FC Burgum zal worden gehuisvest met een sportcafé met zicht op de velden en kleedboxen. Daarnaast wordt er een tweede kunstgrasveld aangelegd. Een situatie waar SC Veenwouden slechts van kan dromen. Hier worden de trainingen en de wedstrijd gespeeld op natuurgras die lijden onder de weersomstandigheden. Maar wie weet, is dat zaterdag het thuisvoordeel.

Uitdaging
Trainer Henk Konings heeft deze zomer de overstap van Be Quick Dokkum naar FC Burgum gemaakt. Vanaf het begin van de bouwvak werd er de gehele zomerperiode drie keer per week getraind en vele succesvolle oefenwedstrijden gespeeld. Toch ging het bekeravontuur als een nachtkaars uit na twee verloren wedstrijden. Daarmee mist FC Burgum dit seizoen het sportieve podium om te laten zien wat ze waard zijn op hoger niveau. De ultieme uitdaging blijft voor de Burgumers het kampioenschap in de tweede klasse. Niets meer en niets minder.

De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.R. Plat uit Groningen. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt door de familie Zondervan, van oud-trainer Douwe Zondervan, een aantal ballen uitgereikt. De oud-trainer van SC Veenwouden had onder meer als laatste wens “geen bloemen, maar goede ballen voor de jeugd!” De wedstrijdsponsoren vanmiddag zijn DVEN Accountants Adviesgroep uit De Westereen, AutoSchat Burgum en Frisia Bergum uit Burgum.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?